Recent Posts

ISTINA O Ubistvu Olivera Ivanovića: Uhapšeni policajci su srpske nacionalnosti

ISTINA O Ubistvu Olivera Ivanovića: Uhapšeni policajci su srpske nacionalnosti

Dva pripadnika kosovske policije iz stanice u sJevernom dIJelu Kosovske Mitrovice, koji su uhapšeni zbog sumnje da nisu valjano zaštitili mJesto ubistva Olivera Ivanovića, srpske su nacionalnosti, a Osnovno tužilaštvo tražiće da im se odredi pritvor do 30 dana, izjavio je za prištinsku Gazetu ekspres tužilac Njazi Redža.

KOSOVSKA MITROVICA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Magazin” 12. 02. 2018. 09: 54…ISTINA O Ubistvo Olivera Ivanovića: Uhapšeni policajci su srpske nacionalnosti

Policajci se sumnjiče da nisu valjano obezbjedili mjesto zločina…

Kosovski portal gazetaexpress.com objavila je da su pripadnici policije Kosova, koji su uhapšeni zbog manipulacije dokazima u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, policajci Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Sjeverna Mitrovica i protiv njih je primenjena mjera policijskog zadržavanja od 48 sati, navodi portal.

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka, kalibra 7.62 mm koji će biti iskorišćeni u daljoj proceduri

Kosovsko tužilaštvo saopštilo je da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podnijeti zahtjev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike kosovske policije.

Kosovska policija saopštila je da je do okončanja istrage donijela odluku o njihovoj suspenziji.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP, ubijen je 16. januara ispred sjedišta stranke u Sjevernoj Mitrovici.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja “zastava M70A”, poznatog kao “duga devetka”.

Iako se ni u saopštenju Policije Kosova niti Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o Dragiši Markoviću i Žarku Jovanoviću.

Iz Državnog tužilaštva je saopšteno da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podneti zahtev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike Policije Kosova, dok je Policija Kosova donela odluku o njihovoj suspenziji do okončanja istrage.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net