Recent Posts

DANAS ISPRAĆEN NA VJEČNI POČINAK Nebojša Glogovac

DANAS ISPRAĆEN NA VJEČNI POČINAK Nebojša Glogovac

Glumac Nebojša Glogovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju…

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Kultura- Magazin” 12. 02. 2018. 21: 11…DANAS ISPRAĆEN NA VJEČNI POČINAK Nebojša Glogovac

Sahrani su prisustvovalo članovi porodice, prijatelji i nekoliko hiljada poštovalaca dijela slavnog glumca.

Glumac je sahranjen pored Milorada Mandića Mande, u istom redu gdje se nalaze i grobovi Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića.

Otac Nebojše Glogovca, sveštenik Milovan Glogovac, služio je opelo, dok su sinovi nose krst.

Komemorativni skup održan je ranije danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, uz prisustvo porodice, prijatelji i kolega, a završen je gromoglasnim aplauzom i suzama svih prisutnih.

Kolege i prijatelji Nikola Đuričko i Vojin Ćetković poneli su sanduk.

Među prvima stigli su Slobodan Mićalović, zatim pjevač Sergej Ćetković, Aleksandar Srećković Kubura, Vukašin Marković, Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Ivica Dačić, Olja Bećković, Milan Vasić…

Stotine ljudi okupilo se na Novom groblju, pola sata prije sahrane, kako bi izjavili saučešće porodici i odali počast slavnom glumcu.

Veliki glumac sa Balkana Nebojša Glogovac preminuo je u petak 9. februara u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, poslije kratke i teške bolesti, u četrdeset devetoj godini.”Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja, saopštila je njegova matična kuća, Jugoslovensko dramsko pozorište.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici svještenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Poslije srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dvije godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović. Nebojša Glogavac preminuo je u petak u Beogradu, u 49.godini poslije kraće bolesti.

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net