Recent Posts

AKTUELNI TRENUTAK NOVOPAZARSKOG FUDBALA

AKTUELNI TRENUTAK NOVOPAZARSKOG FUDBALA

U press Sali FK Novi Pazar danas je održana konferencija za novinare na kojoj su o aktuelnom trenutku fudbalskog kluba Novi Pazar ali i o nekim drugim važnim pitanjima vezanm za fudbalska dešavanja u ovom regionu govorili Senad Ljajić, predsjednik FSO Novi Pazar, Raška i Tutin i novinar Fehim Karišik obojica članovi novog Upravnog odbora FK Novi Pazar.

– Atmosfera u i oko FK Novi Pazar je danas drastično bolja nego li je bila do samo prije petnest dana. Krizni štab ili novi Upravni odbor napravio je mnogo važnih i neophodnih poteza i koraka ka izbegavanju onog najgoreg a to je gašenje kluba do normalizacije i onog stanja kada će fudbalski klub biti spreman za nastavak prvenstvenih okršaja u Prvoj ligi Srbije- rekao je na otvaranju press konferencije Fehim Karišik i dodao da se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način, makar i verabalno, pružili podršku klubu u njegovom najtežem trenutku u istoriji.

Ono što je do samo petnest dana prije bilo skoro nezamislivo ostvareno je – zadržani su svi fudbaleri sa kojima je Fudbalski klub mogao da raspolaže u situaciji kad ne može, zbog blokade, da dovode nikoga, isplaćen je dio dugovanja i nekoliko zaostalih plata, počeli su treninzi po dva u toku dana, zakazano sedam pripremnih utakmica i stvara se svakodnevno osnova da Upravni odbor, koji je u stalnom zasjedanju, i koji sve radi transparentno i temeljno, može da pomogne i vodi klub na način da fudbalerima preostane samo da brinu o svojim igrama i načinu na koji će prezentovati Fudbalski klub i Novi Pazar.

-Zbog toga je Upravni odbor FK Novi Pazar poslao i zahtjev Fudbalskom savezu Srbije da jedna delegacija FK Novi Pazar bude na razgovorima na kojima će zatražiti i pomoć krovne institucije fudbala u našoj zemlji kako bi se sačuvao Novi Pazar kao fudbalski centar koji je od izuzetne važnosti za fudbal u ovoj zemlji – rekao je Senad Ljajić i naglasio da je atmosfera u klubu ali i cijelom regionu drastično promijenjena i da su klubovi iz ovog regiona iskazali spremnost da na bilo koji način pomognu shvatajući koliko je za sve njih FK Novi Pazar važan.

– Moram takodje da kažem da je završen zimski prijelazni rok. Mi iz poznatih razloga nismo mogli da dovodimo ni jednog novog fudbalera ali smo se kao Uprava grčevito borili za svakog igrača na kojeg smo mogli da računamo u ovom trenutku pri čemu se zahvaljujem svima njima i na razumjevanju i ljudskom shvatanju situacije u kojoj je bio klub. Raduje, a to je pokazala pripremna utakmica sa Jošanicom, da imamo sjajan omladinski pogon i naše mlade fudbalere koji su dobili priliku da se bore za svoje mjesto u timu i vjerujem da će mnogi od njih pametno iskoristiti šansu koja im se ukazala. Poslije dugo godina imamo situaciju u klubu da je više domaćih od fudbalera sa strane i obradovao me je tekst u „Sportskom žurnalu“ o trojici naših golmana Koču, Nićiforoviću i Preljeviću i njihovom treneru Prtincu-rekao je Senad Ljajić.

Zahvaljujući Nedžadu Crnovršaninu aktivirana je i Zvanična stranica FK Novi Pazar kojem u radu pomaže Info služba Fudbalskog kluba tako da ljubitelji fudbala mogu na toj stranici, kao i na oficijelnoj stranici te FB stranici Sportskog saveza Novi Pazar da se informišu o svim aktuelnim dješavanjima u fudbalskom klubu Novi Pazar ali i o svim drugim sportskim dešavanjima i klubovima u gradu.

Već na narednoj pres konferenciji biće predstavljeni mladi novopazarski fudbaleri koji su priključeni prvom timu u pripremnom periodu. Najavljena je i sjednica Upravnog odbora FK Novi Pazar u punom sastavu za večeras od 19 časova u prostorijama Fudbalskog saveza opština Novi Pazar, Raška i Tutin.

U ime Upravnog odbora dvojica članova su se zahvalila i predstavnicima medija na praćenju i zajedničkim naporima da se klima u i oko fudbalskog kluba promijeni na bolje što je u najvećoj meri do sada i učinjeno.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net