Recent Posts

MIRZA Bašić iz Sofije poslao Vavrinku kući

MIRZA Bašić iz Sofije poslao Vavrinku kući

Švajcarski teniser Sten Vavrinka izgubio je u polufinalu turnira u Sofiji od kvalifikanta Mirze Bašića iz Bosne i Hercegovine sa 6:7, 4:6.

SOFIJA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Sport- Ostali sportovi-  Evropa- Magazin” 11. 02. 2018. 21: 54… MIRZA Bašić iz Sofije poslao Vavrinku kući

Sjajnim nastupom na ATP turniru u Sofiji i plasmanom u polufinale, 26- godišnji Sarajlija stigao je do najboljeg rankinga u karijeri.

Od ponedjeljka, Bosna i Hercegovina prvi put u istoriji imaće dva tenisera u TOP 100!
Podsjetimo, 26- godišnji Sarajlija uoči turnira u glavnom gradu Bugarske bio je 129. teniser na ATP listi.
 
Damiru Džumhuru pridružiće se Mirza Bašić, koji će plasmanom u polufinale ATP turnira u Sofiji, napraviti veliki iskorak na ATP listi. On će mu obezbijediti najbolji ranking u karijeri.
Mirza Bašić, 129. teniser sveta, napravio je veliko iznenađenje na turniru u Sofiji izbacivši Švajcarca Stena Vavrinku u polufinalu, posle pobede od 2:0.

Teniser iz BiH je 15. igrača planete dobio 7:6, 6:4, za sat i 26 minuta igre i u borbi za trofej će igrati sa Rumunom Mariušom Kopilom, koji je bio bolji od Jozefa Kovalika 6.4, 6:2.

U prvom setu nije bilo brejkova, oba tenisera su igrala dobro na servis gemove, pa osim po jedne brejk lopte na obadvije strane većih uzbuđenja nije bilo.

Taj brejk nije najbolje počeo za Bašića, pa je poslije dva izgubljena mini brejka dozvolio Vavrinki vođstvo od 4:1. Ipak, u nastavku se trgao i sa nekoliko poena u nizu uspio da povede u setovima.

Švajcarac je bio blizu da poravna na 1:1, kad je poslije kompletiranog brejka došao do 4:2. Ipak, do kraja je Bašić igrao sjajno, osvojio četiri gema u nizu i došao do velikog uspjeha i mogućnosti da se bori za ATP prvu titulu u karijeri.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net