Recent Posts

DRAMA Ameriku čeka veliku sniježnu oluju

DRAMA Ameriku čeka veliku sniježnu oluju

Sniježna oluja zahvatila je Čikago i Milvoki, a prijeti da pogodi središnji dio Sjeverne Amerike. Očekuju se velike snježne padavine, kakvih nije bilo prethodnih zima, i niske temperature. Mnoge škole su zatvorene, a stotine letova je otkazano…

Čikago, Milvoki– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Putovanja- Globus- Magazin” 11. 02. 2018. 10: 54…DRAMA Ameriku čeka veliku sniježnu oluju

Zimska oluja kreće se preko Velikih jezera, u gornjoj srednjeistočnoj regiji Sjeverne Amerike, stvarajući na nekim mjestima snježni pokrivač do 30 centimetara, prenosi AP.

Nacionalna Meteorološka služba izdala je upozorenja na vremenske neprilike, kao i uputstva za ponašanje u takvim uslovima.

Oluja je danas zahvatila Čikago i Milvoki sa temperaturama ispod nule, a proteže se od Montane sa zapada, preko Dakote i dijelova Minesote, Viskonsina i Ilinosa do Mičigena na dalekom istoku, prenio je Rojters.

U Čikagu je jutros sniježni pokrivač bio debljine oko 30 centimetara, a prema meteorolozima, padavine se očekuju i tokom vikenda.

“Grad je spreman za ovo. Međutim, nemojte da se prevarite, ovo su ogromne snježne padavine, veće nego što smo vidjeli mnogih zima”, izjavio je gradonačelnik Čikaga.

Gradski zvaničnici saopštili su da se zbog vremenskih neprilika zatvaraju škole u Čikagu, Detroitu i Milvokiju.

Očekuje se da će ledene temperature pasti na 18 stepeni Celzijusovih ispod nule u mnogim predelima tog regiona, a zvaničnici su upozorili na lošu preglednost na putevima.

Aerodromi Ohare i Međunarodni aerodrom Midvej u Čikagu otkazali su više od 200 letova u četvrtak prije naleta oluje, a nekoliko avio linija je takođe odložilo ili otkazalo svoje letove.

AP prenosi da su Amerikan, Junajted i Sautvest erlajnz upozorile putnike da očekuju dodatna otkazivanja letova u i iz Minesote, Mičigena, Viskonsina, Ilinoisa, Indijane i Ohaja.

Procjenjuje se da bi snežni pokrivač mogao u nekim predjelima da nanese i do 36 centimetara snijega.

U nesrećama usled oluja u SAD ove nedelje je pognulo nekoliko ljudi na Srednjem zapadu, među kojima šestoro u Ajovi, dvoje u Misuriju i jedna osoba u Montani, izvijestili su likalni mediji u tim saveznim državama.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net