Recent Posts

BEOGRAD Građani Srbije plaćaće “Tomi Grobaru” svitu od 30 ljudi, ima i osoba SUMNJIVIH BIOGRAFIJA

BEOGRAD Građani Srbije plaćaće “Tomi Grobaru” svitu od 30 ljudi, ima i osoba SUMNJIVIH BIOGRAFIJA

Vlada Srbije imenovala je Gordanu Jakšić i Milana Miloševića za pomoćnike direktora kancelarije Nacionalnog savjeta za saradnju sa Kinom i Rusijom, državne instutucije kojom rukovodi Tomislav Nikolić.

BEOGRAD: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus- Magazin” 10. 02. 201. 06: 22…BEOGRAD Građani Srbije plaćaće “Tomi Grobaru” svitu od 30 ljudi, ima i osoba SUMNJIVIH BIOGRAFIJA

Tako se polahko ali sigurno legalizuje jedna nova služba koja je formirana kako bi se produžio politički život Tomi Grobaru Nikoliću nakon njegovog silaska sa predsjedničkog trona. Njen posao nije jasno definisan, ali ono što je jasno je da će poreski obveznici, pored državne vile u kojoj bivši predsjednik boravi i nakon isteka funkcije, plaćati i 30 službenika ove kancelarije, koliko je Vlada odredila da bude zaposleno. Oči bode i to što što će ovo novo Nikolićevo poslovno čedo imati više zaposlenih nego neke državne institucije koje obavljaju važne poslove za građane Srbije. Razlog za takvu anomaliju krije se u činjenici da je ovo tijelo formirano zbog potrebe jednog čovjeka, a ne države koji pri tom nije želio da i svoje bliske saradnike sa Andrićevog vijenca, ostavi nezbrinurte, pa je i njih zbrinuo u državnoj službi.

Gordana Jakšić i Milan Milošević nisu došli sa te adrese već iz Ministarstva inostranih poslova i to na predlog Ivana Mikića, nekadašnjeg savjetnika predsednika Nikolića, a sadašnjeg člana Nacionalnog savjeta za saradnju s Rusijom i Kinom. Tu je i Milan Tadić, nekadašnji vaterpolo golman i reprezentativac, koji je bio generalni direktor “Lafarža” u Beočinu. Pored njih, u ovom timu su i kadrovi sumnjive biografije, poput Dejana Simića i Pavla Bašića. Bivši viceguverner Simić poznat je po aferi “kofer”, kada je 2006. godine optužen da je od “Dunav TBI grupe” tražio mito od dva miliona eura da bi im obezbuedio dozvolu NBS za obavljanje poslova finansijskog lizinga. Bašić je pak Nikolićev saradnik iz Predsuedništva, a poznat je po aferi iz 2010. godine kada je policija uhapsila njegovog brata Gordana, a za njim raspisala potuernicu zbog optužbe da su dio te grupe koja je oštetila IKL za 736 miliona dinara. Svima njima je direktor bivši generalni sekretar Nikolića, Nedeljko Tenjović, koji prima 139.000 dinara plate.

Nikolić bez odgovora

U Vladi Srbije nam je potvrđeno da su Gordana Jakšić i Milan Milošević 23. januara postavljeni za pomoćnike direktora kancelarije Nacionalnog savjeta za saradnju sa Kinom i Rusijom, ali nisu željeli da komentarišu opravdanost formiranja ove službe, kao ni to da li im je Nikolić položio račune nakon posjete Kini. To nije uradio ni Tomislav Nikolić, koji nam se nije javljao na telefon.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net