Recent Posts

Tramp se opet igrao na Twitteru: Jednim tvitom srušio “američki san”

Tramp se opet igrao na Twitteru: Jednim tvitom srušio “američki san”

Predsjednik SAD Donald Tramp objavio, kao i obično, na svom Tviter nalogu da je došlo vrijeme da se ukine čuvena američka lutrija za dobijanje zelene karte…

VAŠINGTON: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Zabava- Zanimljivosti- Globus- Magazin” 09. 02. 2018… 10: 32… Tramp se opet igrao na Twitteru: Jednim tvitom srušio “američki san”

Donald Trump danas se opet igrao po Twitteru. Prvo se žalio kako mu mediji sugeriraju da prestane tvitati, onda je objašnjavao da je “on predsjednik, a oni nisu”, konstatirao je da je njegova komunikacija “suvremeno državnička” i tako dalje…

A onda je eskaliralo. Zadnji tvit koji je postavio neočekivano je sulud i za Trumpa, čiji savjetnici, usput, gdje god mogu plasiraju izjave kako “predsjednik ne podržava nasilje”.

Dosta je bilo lutrije: Donald Tramp

“Lutrija za vize” održavana je već godinama u Americi i bila je nada za mnoge koji žele da se domognu “američkog sna” iz cijelog svijeta, zaobilazeći komplikovane pravne procedure za boravak u SAD.

Američko ministarstvo pravde, po hitnom postupku, uputilo je juče predlog tog zakona u Kongres.

Američki predsednik tu svoju namjeru saopštio je nekoliko puta i ona nije tajna. Uz nju, u paketu odluka koje bi Kongres trebalo da donese, je i ukidanje DACA programa za doseljenike i izgradnja zida koji bi trebalo da spriječi ulazak kriminalaca iz Meksika u SAD.

– Vrijeme je da završimo lutriju za vize. Kongres mora da obezbjedi imigracioni sistem i zaštiti Ameriku – napisao je Tramp.

Američko ministarstvoi pravde, po hitnom postupku, uputilo je juče predlog tog zakona u Kongres.  Američki predsednik tu svoju nameru saopštio je nekoliko puta i ona nije tajna.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net