Recent Posts

POVRATAK OTPISANIH

POVRATAK OTPISANIH

Fudbaleri Novog Pazara odigrali su prvu, u nizu od sedam test utakmica, u okviru priprema za poljećni dio prvenstva u Prvoj ligi Srbije. Na terenima Sportsko-rekreacionog centra Šutenovac naspram njih su bili fudbaleri FK Jošanica, novopazarskog zonaša, koji će ovog proljeća jurišati na titulu šampiona Zone Morava i plasman u Srpsku ligu.

Pred oko 400 gledalaca FK Novi Pazar je u dva pluvremena, sa istovjetnih 2:0 u konačnom zbiru slavio rezultatom 4:0.

U prvoj postavi Novog pazara bili su : Nićiforović,Djordjević,Šubert, Marković, Šarac, Ragipović, Vučetić, Stepanović, Avdić, Kecap i Ristov.Kenan Kolašinac se u startu odlučio za sljedećih jedanest fudbalera: Djerlek,Miletić, Gicić, Ferizović, Sulejmanović, Marukić, Ličina, Marovac, Murić, Ibrahimović i Kurti.

Iako je po običaju na ovakvim utakmicama rezultat u drugom planu, ova utakmica za FK Novi Pazar ima izuzetno veliki značaj a pobjeda je i tekako doprinjela podizanju nivoa samopouzdanja fudbalera iz plavog tabora s obzirom na činjenicu da je još samo prije petnest dana klub bio samo mrtvo slovo na papiru.

Tako da bi se ovaj meč simbolčno mogao nazvati „povratak otpisanih“. Vidjena je odlična fudbalska predstava u kojoj su dominirali izabranici Marjana Živkovića koji su se nekako lakše kretali od fudbalera novopazarskog zonaša čiji su fudbaleri u jeku priprema na snazi i kondiciji što je sigurno doprinjelo da imaju „teške“ noge kako to vole reć sportisti.

U prvom poluvremenu Gicića u kaznenom prostoru pogadja jedna lopta koju je uputio Kecap i ona završava iza ledja golmana Jošanice Djerleka. Da stasava u vrsnog fudbalera, punog tako neophodnog samopouzdanja, Luka Šarac je pokazao u 23. minutu prvog poluvremena. Napravio je veleslalom kroz odbranu Jošanice i sa 16 metara šutirao maestralno i neodbranjivo i evrogolom zapečatio prvo poluvrijeme.

U nastavku igre šansu su dobili svi fudbaleri da zaigraju: golman Preljević, fudbaleri iz podmladka FK Novi Pazar koji su priključeni prvom timu u ovom pripremnom periodu:Islamović, Zimonjić, Hazirović, Halilović, Novalić, Mavrić, zatim iskusni Vusljanin, Mihajlović i Lakota, te Bajramlić i Ibrahimović. Kod Jošanice Kenan Kolašinac, trener, dao je šansu Radetincu, Kadriću, Softiću, Delimedjcu, Alihodžiću, Murseloviću i Gariboviću.

I u drugom poluvremenu ista meta isto odstojanje. U samo sedam minuta razmaka 72. i 79. nakon asistencija Bajramlića i Islamovića dva puta se u listu strijelaca upisao Mihajlović za konačnih 4:0 u korist Fudbalera prvoligaša.

Ohrabruje igra Novog Pazara, kako su se kretali njegovi igrači, sa koliko lakoće su ulazili u šanse i na kraju i efikasnost koju su demonstrirali. Ohrabruje snaga povratka, konsolidacije i raspoloženja u „plavom“ taboru pred kojim je u ovoj polusezoni jasan cilj očuvanja prvoligaškog statusa.

Fudbaleri Jošanice će nakon priprema na vežbi i snazi krenuti dionicu priprema na taktičko-tehničkim zadacima i sigurno je da će u pripremnim utakmicama koje su im preostale pokazati zašto sa pravom nose epitet najvećeg i najozbiljnijeg kandidata za ulazak u viši rang.

Fudbalere Novog Pazara do poslednje pripremne utakmice koja će biti i generalna proba pred početak prvenstva 3. marta protiv prvoligašaTemnića na Gradskom stadionu, očekuje još pet test utakmica: protiv srpskoligaša Tutina, Mokre Gore,Trstenika, Ibra iz Rožaja sve u Novom Pazaru i protiv Slobode iz Užica na Zlatiboru.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net