Recent Posts

ARMINOV UKRAS

ARMINOV UKRAS

FK Partizan polako je priveo kraju dvonedjeljne pripreme na Kipru generalkom i duelom protiv bjeloruskog Šahtjora.

Tri gola je postigao „parni valjak“ a pobjedio rezultatom 2:1. Poveli su crno-bijeli u 49. minutu utakmice a strijelac je bio Tavamba. A onda je 19 minuta kasnije odbrambeni fudbaler beogradskog tima N.R Miletić evroautogolom poravnao rezultat.

Da je istinski i vrhunski talenat i da nije tek onako priključen prvom timu Partizana na ovim kiparskim pripremama, pokazao je Armin Djerlek, koji se po riječima trenera crno-bijelih Miroslava Djukića ozbiljno nametnuo svojim odličnim igrama.

Samo sedam minuta nakon što je ušao u igru Djerlek je pokazao da se radi o fudbalskom dragulju koji magiju fudbala ima u svojim nogama i na svakoj utakmici je prikazuje. Igrao se 83. minut utakmice kada je sa lijeve strane u kazneni prostor Šahtjora loptu ubacio Slobodan Urošević, na tački penaltika našao se supertalentovani Novopazarac u dresu Partizana Djerlek i rutinski, iz voleja, loptu poslao iza ledja nemoćnog golmana Šahtjora Klimoviča.

Čestitke mladom fudbaleru pred kojim je sigurno velika fudbalska karijera. Želimo mu prije svega zdravlje a o kakvom se fudbalskom biseru radi on to pokazuje i još više će pokazati u budućnosti. Pobjedonosni gol koji je ukrasio završnicu priprema Partizana i nagovjestio velike mogućnosti crno-bijelih pred duel šesnestine finala Lige Evrope protiv Viktorije.

Trener Partizana Miroslav Đukić hvali svoju ekipu posle prve pobede na pripremama, a posebno mladog vezistu Armina Đerleka. Levi bek Miletić prošao test za štopera.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net