Recent Posts

TERAPIJA: Hoće li bolne menstruacije uskoro postati stvar prošlosti

TERAPIJA: Hoće li bolne menstruacije uskoro postati stvar prošlosti

Terapija će biti će dostupna svim generacijama žena koje pate od bolnih i neugodnih menstruacija…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Zanimljivosti- Recepti- Putovanja- Evropa- Magazin” 08. 02. 2018. 00: 07…TERAPIJA: Hoće li bolne menstruacije uskoro postati stvar prošlosti

Žene koje pate od bolnih mjesečnica znaju koliko je užasavajuće čekati te dane svakog mjeseca… Grčevi nisu čudna stvar za vrijeme menstruacije. Javljaju se jer telo otpušta razne hormone, uključujući prostaglandin zbog kog se materica stiska, a neke žene imaju veću koncentraciju nego druge. Inače, ovaj hormon takođe pomaže da se istisne beba iz materice prilikom porođaja…

Srećom, teški period u mjesecu mogao bi uskoro postati stvar prošlosti zahvaljujući studiji o uzrocima teškog krvarenja.

Bolne menstruacije mogu nam onemogućiti da normalno funkcioniramo, no zahvaljujući istraživanjima posvećenima upravo tome problemu, nazire se mogućnost da postanu stvar prošlosti.

U Edinburghu je istraženo je na koji je način ljuštenje endometrija povezano s padom razine kosika tijekom menstruacije.

Luštenje endometrija izaziva krvarenje – menstruaciju- a kako bi se smanjile količine izgubljene krvi, površina maternice mora zacijeliti.

Studija koja je objavljena u časopisu Nature Communications, zabilježila je da prilikom hipoksije (smanjene opskrbe tkiva kisikom) tijelo proizvodi protein HIF-1. Proizvodnja HIF-1 ubrzava cijeljenje tkiva maternice, a kod žena s obilnim menstruacijama zamijećeno je da imaju niže razine tog proteina.

Upravo zato ciljalo se na razvijanje terapije za žene s obilnijim menstruacijama na način da se poveća proizvodnja HIF-1.

Dr. Jackie Maybin, jedna od voditeljica istraživanja, otkriva da terapija na kojoj se radi ne bi trebala biti hormonalna, a bit će dostupna svim generacijama žena koje pate od bolnih i neugodnih menstruacija.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net