Recent Posts

NASTAVAK Akcije “Zadruga”: Policija pretresala i agenciju u vlasništvu Anile Gajević

NASTAVAK Akcije “Zadruga”: Policija pretresala i agenciju u vlasništvu Anile Gajević

Pretresi u sklopu akcije “Zadruga” koji su započeti jutros rano na više lokacija u Kantonu Sarajevo još su u toku, a kako saznajemo pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, između ostalog, su pretresli i prostorije Kasting i talent agencije “Zona” u sarajevskom naselju Skenderija…

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Kultura- Estrada– Region- Magazin” 08. 32. 2018. 07: 42…NASTAVAK Akcije “Zadruga”: Policija pretresala i agenciju u vlasništvu Anile Gajević

Vlasnica i osnivačica ove agencije je Anila Gajević, poznata kao dugogodišnja hroničarka kulture. Bila je urednica i novinarka u nekoliko bh. medija, a posljednjih šest godina novinarske karijere, prije osnivanja agencije koja se bavi zastupanjem glumaca iz jugoistočne Evrope provela je na mjestu urednice kulture u “Dnevnom avazu”.
 
Prema informacijama koje je ranije objavio Žurnal, privedeni su Vlasnik firme “Sela” Sead Tutić, Ibrahim Karavdić, zastupnik “Udruženja vjeroučitelja KS”, kao i Anila Gajević i Viktor Kljaić, koji je također uposlen u agenciji “Zona”.
 
Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, pod čijim nadzorom se provodi ova akcija, još nema zvanične potvrde o tome da li je iko još uhapšen.
 
Nekoliko osoba, kako saznajemo, dovedeno je u zgradu MUP-a Kantona Sarajevo, gdje se nalaze i tužioci koji rukovode istragom u ovom slučaju.
Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od sarajevskog Kantonalnog suda da odredi jednomjesečni pritvor za devet osoba uhapšenih u akciji “Zadruga”, a koje se sumnjiče za organizirani kriminal, pranje novca, te zloupotrebu položaja.
Za medije je potvrđeno iz Tužilaštva, pritvor je zatražen za Enisu i Sanela Đalića, Huseina Borišića, Adnana Karahasana, Hadisa Kusturu, Alija Kadrića i Ramiza Durakovića.
U akciji je, podsjećamo, ukupno privedeno 15 osoba, a nakon što su Haris Odobašić i Amela Lojo pušteni na slobodu, Tužilaštvu Kantona Sarajevo predati su Hasan Lojo, Husein Borišić, Adnan Karahasan, osnivač i direktor firme “Simp company”, Saliha Dervišević, obrtnička djelatnost “Obnova”, Senad Biberović, direktor firme “ELMAX-INŽENJERING”, Igor Mišić, direktor Salona bankarske opreme, Nihad Bilić, direktor firme “Best&Time”, Hadis Kustura, direktor firme “MHS”, Ali Kadrić, firma “MHS”, Ramiz Duraković, Milan Bralović, te Sanel i Enisa Đalić, vlasnici firmi “Eslider” i “Leading”.
 
Više informacija o rezultatima današnjih pretresa trebalo bi biti poznato nakon njihovog okončanja.
izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net