Recent Posts

Hapšenja zbog krađe identiteta bogataša na internetu, uhapšeno i 13 Srba

Hapšenja zbog krađe identiteta bogataša na internetu, uhapšeno i 13 Srba

Međunarodni organi za sprovođenje zakona uhapsili su 13 osoba iz Srbije i sa Kosova, kao i iz SAD, Australije, Velike Britanije, Francuske, Italije, u okviru istrage o krađi identiteta na internetu na globalnom nivou, saopštilo je američko Ministarstvo pravde…

VAŠINGTON- Nevadi: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Tehnologija- Ekonomija – Svijet – Magazin” 08. 02. 2018. 05: 42…Hapšenja zbog krađe identiteta bogataša na internetu, uhapšeno i 13 Srba

Ministarstvo je objavilo optužnice protiv 36 osoba u vezi sa planom za krađu indentiteta na internetu na globalnom nivou, koji je doveo do gubitka od više od 530 miliona dolara za potrošače, biznismene i finansijske institucije, preneo je Rojters.

– Današnje optužnice i hapšenja obelježavaju jedno od najvećih ikada krivičnih gonjenja preduzeća za sajber prevare, koje je preduzelo Ministarstvo pravde – rekao je v.d. pomoćnika državnog tužioca DŽon Kronan.

“Organizacija Infraud, osnovana 2010. godine, posluje pod sloganom ‘U prevaru vjerujemo’,koristeći online forum za kupovinu i prodaju ukradenih kreditnih kartica i brojeva bankovnih računa, brojeva socijalnog osiguranja i drugih ličnih podataka”, izjavio je američki ministar pravde.

Istraga smatra da je ciljano na više od 4,3 miliona kreditnih kartica, debitnih kartica i bankovnih računa širom svijeta, rekao je zamenik pomoćnika državnog tužioca Dejvid Ribicki, s namjerom da izazovu gubitke u iznosu većem od 2,2 milijarde dolara.

Većina članova Infrauda nikada se nije srela lično i jedino su se poznavali preko svojih korisničkih imena, rekao je on.

Cilj organizacije bio je da postane glavno mjesto za maloprodajnu kupovinu proizvoda i usluga sa ukradenim ili falsifikovanim kreditnim karticama, rekli su tužioci.

Optužnica je otvorena danas u Nevadi i to je prvi put da je Odsek za pravosuđe uhapsio bilo koga u vezi sa Infraudom, što je Ribicki nazvao jednim od najvećih međunarodnih sajber- kriminalnih prstenova.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net