Recent Posts

DONALD TRAMP naredio Pentagonu: HOĆU paradu Vojske SAD

DONALD TRAMP naredio Pentagonu: HOĆU paradu Vojske SAD

Američki predsjednik Donald Tramp izdao naredbu Pentagonu da, u drugoj polovini godine, kako bi se pokazala moć američke vojske, organizuje veliku vojnu paradu…

VAŠINGTON: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Tehnologija- Ekonomija – Globus – Magazin” 08. 02. 2018. 06: 42…DONALD TRAMP naredio Pentagonu: HOĆU paradu Vojske SAD

Kako prenose brojne svjetske agencije, Tramp želi da vidi defile vojske i tenkova na ulicama Vašingtona…

Američki predsjednik Donald Tramp naložio je organizovanje vojne parade kako bi predstavio vojnu moć zemlje i naglasio svoju ulogu glavnog komandata, saopštila je Bijela kuća, a prenela agencija Frans pres.

“Predsjednik Tramp izražava potpunu solidarnost prema vojnicima koji rizikuju svoje živote svaki dan kako bi garantovali bezbjednost zemlje. Zatražio je od Ministarstva odbrane da razmotri organizovanje ceremonije tokom koje će svi Amerikanci moći da izraze svoje priznanje (prema vojsci)”, rekla je portparolka Bijele kuće Sara Sanders koja je potvrdila ranije informacije lista Vašington post.

Pentagon je sa svoje strane saopštio da će to razmotriti, ali za sada nije naveden nijedan datum organizovanja parade.

Tramp je ranije gajio ideju o paradi u Vašingtonu prije njegovog izbora ali je kasnije rekao da je bio posebno impresioniran vojnom paradom 14. jula u Parizu, kojoj je prisustvovao na poziv francuskog kolege Emanuela Makrona.

Američki predsjednik je tada rekao da bi vojna parada u Vašingtonu mogla da bude 4. jula, na američki nacionalni praznik. Međtutim, Trampovi protivnici su uporedili njegovu želju kao “želju vođe autokratskog režima”.

Vašington post objavio je da su Tramp i ministar odbrane Džejms Matis o tome razgovarali 18. januara i da je američki predsjednik tada rekao da “želi paradu kao u Parizu”, prenela je agencija AP.

Dnevnik je dodao da bi takva parada mogla da košta nekoliko miliona dolara navodeći da je Pentagon više za održavanje parade u novembru na dan ratnih veterana, dijelimično jer bi se poklopilo sa 100. godišnjicom od kraja Prvog svijetskog rata i na taj način bi se izbjegla direktna povezanost parade sa sadašnjim predsjednikom i njegovom politikom…

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net