Recent Posts

RAPSODIJA U PLAVOM

RAPSODIJA U PLAVOM

Šampion države je pobjedio Novi Pazar – a izgubio!?To je bilans polufinala odbojkaškog kupa Srbije.U Novi Sad su izabranici Hamze Zatrića otputovali sa solidnom prednošću i rezultatom 3:1 iz prve utakmice. Priželjkivali smo jedan osvojeni set i jedan poen više od Novosadjana što nas je vodilo u finale kupa. Zbog toga, iako poraženi u novosadskom SPENS-u, odbojkaši Novog Pazara se u šeher vraćaju pobjednički, uzdignuta čela, kao finalisti odbojkaškog Kupa Srbije na radost i ponos svih nas.

Pirova pobjeda u drugoj utakmici polufinala odbojkaškog Kupa Srbije bio je poklon odbojkaša Novog Pazara Vojvodini poslije drugog osvojenog seta i rješenog pitanja drugog finalist Kupa.Jer evidentnoje bilo da bi Nedžad Osmankač, prepun sebe trener Vojvodine, mogao brda da uhvati više od ovih Novopazaraca koje nikako da pobjedi.

Poslije drugog dobijenog seta plavih, Vojvodina se oprostila od finala. U prvom setu užarila se “pegla” Novog Pazara, čiji odbojkaši igraju izvanredno, u svim segmentima igre su bolji rival posebno na servisu kojim su pomjerali odbranu “lala” do nemogućnosti da kvalitetno organizuju prvi napad pri čemu su postal lak plijen bloku Novog Pazara. Bez problema gosti prvi set rješavaju rezultatom 25:19 u svoju korist.I mnogi od nas su pomislili da smo već tu u minusu jedan poen jer su Novosadjani u Novom Pazaru taj jedini set koji su dobili završili rezultatom 25:18.

Medjutim, taj palanački pesimizam i računicu koju smo mi urodjeno imali u glavi, na sreću nisu imali i odbojkaši u plavom. Oni su bili ti koji su ispisali note za muziku koja je obojila ovu utakmicu, i ta rapsodija u plavom ispunila je SPENS.

Sa nevjerovatnom motivacijom, željom, borbenošću i hrabro krenuli su u drugi set.I kod rezultata 7:5 za goste u drugom setu povrijedio se odbojkaš Novog Pazara Marko Radosavljević. Pomislili smo e sad je gotovo. Još kad je u završnici seta Vojvodina povela sa 20:18, svakakve računice su počele da nam se mantaju po glavi. No, dirigent gostujućeg plavog orkestra Hamzagić i ostali novopazarski odbojkaški virtuozi nisu mislili tako. Nego su dali gas, ubrzali ritam, pojačali bubnjeve, da bi laganim tužnim violinskim solažama nagovještavali krah ravničara. Više no na muzičare u tim su trenucima gostujući odbojkaši ličili na musketare.

I po nepisanom pravilu musketara svi za jednog jedan za sve, odigrali fenomenalnu završnicu uzbudljivig seta vrijednog finala odbojkaškog Kupa Srbije i na kraju slavili 26:24. I već su tada što se rezultatske neizvjesnoti tiče arbitri Simonović i Popović mogli da odsviraju kraj rapsodije u plavom.

Dva seta za pobjedu, dva seta za finale i dva seta za put ka odbrani titule pobjednika odbojkaškog Kupa Srbije osvojenu u martu prošle godine. Sve nakon ova dva seta bilo je nevažno i za jedne i za druge. Zatrić je pružio šansu svim svojim odbojkašima da zaigraju da bi na kraju taj brek odlučio pobjednika nevažnog dijela druge utakmice polufinala Kupa Srbije. Vojvodina je treći set rješila u svoju korist 25:18, četvrti 25:20 i u taj breku 15:13 za konačnih i fatalnih 3:2. Sve i da je htio Osmankač nije mogao da se, napokon, raduje pobjedi protiv Novog Pazara.

Šta reći o plavoj kaznenoj ekspediciji. Poslije poraza od Spartaka u Subotici rezultatom 3:2 u prvenstvu, mnogi su pomislili počeo je pad forme i pobjedničkih nastupa Novog Pazara i već su neke strelice bile krenule, kako samo mi to znamo, prema domaćem treneru Hamzi Zatriću. A on i njegovi odbojkaši velemajstori su nam ponovo aktivirali ugravirani gen uspjeha, novih i novih sjajnih rezultata koji se graniče sa snovima i zato ću sada da ustanem i krupnim slovima da izgovorim ime trenera Novog Pazara- HAMZA ZATRIĆ!

Novi Pazar u finalu 3. marta u Lajkovcu čeka Crvena Zvezda. Kako I zašto Lajkovac nije mi nekako jasno ali ga interesantnim čini blizina Beogradu što može značiti prisustvo velikog broj navijača Crvene Zvezde pogotovu iz ruralne oblasti koja se kroz istoriju ponosila prugom.

Medjutim, iz pouzdanih izvora znam da i navijači, ono srce navijačko iz centra pendikove glavne tribine, takodje planira put na finale. Bolje je tih trideset no hiljadu drugih tamo nekih. Te prema tome i u finalu će odbojkaši Novog pazara imati svoju podršku.

Na njima je da ovoga puta ozbiljno shvate ekipu Crvene Zvezde, da ne podcjenjuju realno slabijeg protivnika kao što se to desilo u prvenstvu, već da igraju kako znaju, na svom nivou, koncentrisano i motivisano do kraja i siguran sam da uspjeh neće izostati.

Čestitke Hamzi Zatriću i njegovim odbojkašima na još jednom velikom uspjehu I ulasku u finale odbojkaškog Kupa Srbije uz želje da se Rdaosavljević što prije oporavi i vrati u igru. Bravo Plavi!!!!

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net