Recent Posts

HAOS u Parizu zbog snijega: Stotine vozača zarobljeno u automobilima

HAOS u Parizu zbog snijega: Stotine vozača zarobljeno u automobilima

Eiffelov toranj zatvoren je od utorka popodne, uoči najobilnijih snježnih padavina, a Parižani su se pripremili na još nekoliko dana snježnog nevremena i niskih temperatura, s prognozom – 7 stupnjeva Celzijevih u četvrtak navečer…

PARIZ– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Putovanja- Evropa- Magazin” 07. 02. 2018. 20: 42…HAOS u Parizu zbog snijega: Stotine vozača zarobljeno u automobilima

IZNIMNO GUST snijeg širom sjeverne Francuske tijekom noći izazvao je Haos u saobraćaju u srijedu pa su stotine vozača provele noć u svojim automobilima, a oko 700 putnika spavalo je u dvjema pariškim željezničkim postajama.

Francuske vlasti uspostavile su improvizirana skloništa uz puteve širom pariške regije, pored zračne luke Orly južno od Pariza i u postajama Austerlitz i Montparnasse u gradu. Oko 1500 ljudi moralo je provesti noć u skloništu s utorka na srijedu.

Neki letovi otkazani su na Orlyju, prema informacijama u zračnoj luci.

Glasnogovornik vlade Benjamin Griveaux rekao je da vlasti nastoje spriječiti haos u prometu koliko je to moguće, ali napore im otežavaju gusti nanosi snijega.

“Ovo je iznimna epizoda”, rekao je za radio RTL odbijajući pozive na reorganizaciju francuskog prometnog sustava.

“Nećemo se prilagođavati iznimnim događajima, dvama snježnim nevremenima koja se događaju svakih četiri ili pet godina.”

Najmanje 15 centimetara snijega palo je na prigradskom području, najviše od 2013., rekle su sadašnje vlasti Pariza.

Eiffelov toranj zatvoren je od utorka popodne, uoči najobilnijih snježnih padavina, a Parižani su se pripremili na još nekoliko dana snježnog nevremena i niskih temperatura, s prognozom -7 stupnjeva Celzijevih u četvrtak navečer.
izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net