Recent Posts

ANKARA: Erdogan optužio Trampa, “Prevario si nas”

ANKARA: Erdogan optužio Trampa, “Prevario si nas”

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan optužio je prvo bivšeg američkog lidera Baraka Obamu i aktuelnog predsjednika SAD,  Donalda Trampa za neispunjavanje obećanja o povlačenju kurdskih Odreda narodne samoodbrane (JPG) iz sirijskog Manbidža…

ANKARA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus- Magazin” 07. 02. 2018. 11: 42… ANKARA: Erdogan optužio Trampa, “Prevario si nas”

“Obama je prevario Tursku kada su u pitanju sirijski kurdski militanati u Manbidžu, a Tramp ga prati u tome. Tramp nam je rekao da oni tamo ne mogu da ostanu i da će se povući istočno od Eufrata. Međutim, to što je on obećao nije realizovano”, rekao je Erdogan nakon zvanične posjete Vatikanu i Italiji, piše danas turski list “Hurriyet”.

On je dodao da se u Turskoj nalazi mnogo izbeglica iz Manbidža koje žele da se vrate kući i da će “Manbidž pronaći svoje prave domaćine”…

Juče je Erdogan izjavio da je nakon uništenja Islamske države vojno prisustvo SAD u Siriji usmjereno protiv Turske, Rusije i Irana. Oružane snage Turske su saopštile da su od početka operacije “Maslinova grančica” 20. januara do danas likvidirale 999 terorista.

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je danas u Ankari da više niti jedna država, niti institucija neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske.

Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna dešavanja.

Kritikovao je vlasti SAD-a koje se i nakon objavljene pobjede nad ISIS-om nisu povukle iz Sirije, već i dalje u tu regiju dopremaju oružje i municiju terorističkoj organizaciji PYD/PKK-a.

 “Onda vi imate neke račune prema Turskoj, Iranu ili možda prema Rusiji. Međutim, mi i dalje na svom mjestu čvrsto i ispravljeno stojimo i tako će i dalje biti“, poručio je Erdogan u Ankari.

Erdogan je kazao kako je njegova zemlje došla u stanje da “više niti jedna država, niti institucija neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske”.

“Hvala Bogu, u operaciji ‘Maslinova grana’ koju provodimo, broj neutraliziranih terorista približava se hiljadi. Imamo i naših poginulih vojnika. Ali oni su naši šehidi koji su imali i vjeru”, poručio je Erodgan.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net