Recent Posts

EPILOG Euroliga kaznila vlasnika PAO zbog vrijedjanja Fenerbahčea

EPILOG Euroliga kaznila vlasnika PAO zbog vrijedjanja Fenerbahčea

Košarkaška Evroliga je žestoko kaznila predsjednika Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa, koji 12 mjeseci neće smjeti da prisustvuje nijednom meču u elitnom takmičenju…

MINHEN, ISTANBUL, ATINA –  objavljeno u kategoriji “Vijesti, Evropa, Sport, Košarka, Magazin” 06. 02. 2018. 05: 53… EPILOG Euroliga kaznila vlasnika PAO zbog vrijedjanja Fenerbahčea

Njemu je Euroliga zabranila da u narednih godinu dana bude u dvoranama gdje se igraju mečevi ovog takmičenja i Eurokupa, piše na sajtu takmičenja. Prije nekoliko nedelja je protiv njega pokrenut postupak jer je na svom Instagram profilu objavljivao neprimerene izjave upućene navijačima Fenerbahčea.

Dimitrisu Janakopulosu, vlasniku Panatinaikosa, očigledno ništa nije sveto, a poslednjim javnim ispadom na društvenoj mreži definitivno je sebe obelježio kao neprimerenog i nedovoljno vaspitanog vlasnika jednog košarkaškog giganta.

Čovek koji je 2012. naslijedio PAO od oca Pavlosa i strica Tanasisa, okomio se na Željka Obradovića, stručnjaka koji je “zelene” i vinuo u košarkašku orbitu omogućivši im pet, od ukupno šest titula evropskog šampiona, 11 nacionalnih titula i sedam domaćih kupova, i to zbog poraza u poslednjem međusobnom susretu sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

Da je Obradović 2012. donıo pravu odluku da napusti Panatinaikos i tako ne dozvoli sebi da uopšte polemiše o košarci sa novim vlasnikom Dimitrisom Janakopulosom, potvrđeno je i poslıje poslednje objave čoveka koji je prije preuzimanja “zelenih” doživeo fijasko kao većinski vlasnik češke Sparte.

Mladi milioner rugao se Obradoviću poredeći ga sa patlidžanom i tako nepristojno aludirajući na boju lica koju najtrofejniji trener Evrope svih vremena dobije pod stresom, u trenucima kada vodi napete utakmice: “Prije tri nedelje kada je Fener (koji poštujem kao klub) izgubio meč, postavio sam patlidžan na lice vašeg trenera koga mrzim iz poznatih razloga. Patlidžan je ljubičaste boje i u Grčkoj se to kaže melicani što u bukvalnom prevodu znači ljubičasto. To ni na koji način nije uvreda za vaš tim…”, obratio se Janakopulis navijačima Fenerbahčea, koji su bijesneli zbog načina na koji se Dimitris ophodio prema njihovom sadašnjem treneru.

“Nikada nećete biti kao Panatinaikos. Kralj evropske košarke”, završio je Dimitris, postavivši sliku na kojoj drži ogroman patlidžan

Rat sa Euroligom skupo je koštao Janakopulosa. Čelinici takmičenja nisu prešli preko prozivki na račun sudija, pa mu je na godinu dana zabranjen ulazak u dvoranu kada se igraju evroligaški mečevi.

Janakopulos je reagovao na izrečenu suspenziju. Jedna od ključnih stvari koja je pomenuta u saopštenju tiče se mogućeg istupanja Panatinaikosa iz Euolige.

Predsjednik atinskih “Zelenih” najavio je da će navijači na nekoj vrsti referenduma glasati za to da li Panatinaikos u budućnosti treba da igra u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Janakopulos je uz to najavio da će se povući sa funkcije ukoliko navijači budu glasali za igranje u Euroligi jer za njega onda neće biti mjesta u tom takmičenju.

 

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net