Recent Posts

ANKARA: Erdogan, niko nikada više neće moći provjeravati snagu Turske

ANKARA: Erdogan, niko nikada više neće moći provjeravati snagu Turske

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari da više niti jedna država, niti institucija neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske…

ANKARA: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Globus, Magazin” 06. 02. 2018. ”22: 33…ANKARA: Erdogan, niko nikada više neće moći provjeravati snagu Turske

Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna dešavanja.

Predsjednık Erdogan:”U Mumbić ćemo ući kako bismo ga dali njegovim pravim vlasnicima”…

Kritikovao je vlasti SAD-a koje se i nakon objavljene pobjede nad ISIL-om nisu povukle iz Sirije, već i dalje u tu regiju dopremaju oružje i municiju terorističkoj organizaciji PYD/PKK-a.

-Onda vi imate neke račune prema Turskoj, Iranu ili možda prema Rusiji. Međutim, mi i dalje na svom mjestu čvrsto i ispravljeno stojimo i tako će i dalje biti – poručio je Erdogan u Ankari.

Erdogan je kazao kako je njegova zemlje došla u stanje da “više niti jedna država, niti institucija neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske”.

-Hvala Bogu, u operaciji ‘Maslinova grana’ koju provodimo, broj neutraliziranih terorista približava se hiljadi. Imamo i naših poginulih vojnika. Ali oni su naši šehidi koji su imali i vjeru – poručio je Erodgan.

Premijer Republike Turske Binali Yildirim posjetio je jučer južni pogranični grad Kilis i džamiju Calik koji su u proteklim danima bili meta raketnih napada koje su teroristi PYD/PKK-a izvodili iz susjedne sirijske regije Afrin.

Nadležni ured vlade jutros je objavio snimku Yildirimovig posjeta na kojoj se vidi da je premijer Turske u Kilis stigao u večernjim satima i kako su ga brojni građani dočekali s maslinovim granama u rukama.

Prva stanica Yildirimove posjete Kilisu bila je džamija Calik, koju su teroristi PYD/PKK-a nedavno raketirali i ubili najmanje dva, a ranili šest civila.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net