Recent Posts

Spektakl u Pendiku košarkaša Novog Pazara i Smederevske Palanke

Još jedan spektakl u Pendiku. U derbiju 16. kola Druge lige, košarkaši Novog Pazara poraženi su sinoć od gostujuće Mladosti iz Smederevske Palanke sa 65:75 (16:20, 17:17, 15:18, 17:20). Ekipu Mladosti predvodio je Ilija Cvetković sa 22 poena, a pratili su ga Stefan Kojić sa 14, Željko Stanisavljević sa 11, Nemanja Arsić sa 10, te Petar Šparović i Stevan Tapušković sa po šest poena.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Nikola Čvorović sa 15 poena, dok je Marko Ilić dodao 11. Mihajlo Todorović postigao je osam, a Dušan Filipović, Asmir Numanović i Ersan Bjelak po sedam poena za Novi Pazar. Mladost je drugoplasirani tim lige sa 12 pobjeda i četiri poraza, dok je Pazar treći sa skorom 11/5. Davno u Novom Pazaru nije vidjena ovakva atmosfera pred prepunom Sportskom Dvoranom Pendik odigrana je jedna zaista kvalitetna košarkaška utakmica.

Mora se sportski priznati da je pobjedu odnio trenutno bolji tim. Nekako su više željeli pobjedu gostujući igrači, dok je domaćim košarkašima sportska sreća okrenula ledja. Nekoliko puta je lopta izašla iz koša i ako su svi u Pendiku već vidjeli pogodak .Bolji u skok pa u napadu i odbrani i mirna ruka ekipe Mladosti odnijela je prevagu u ovom košarkaškom duelu. Košarkašima Novog Pazara ne preostaje ništa drugo nego da se nadaju da će košarkaši Smederevske Palanke možda negde kiksnuti do kraja prvenstva, jer ako je izgubljena bitka rat još nije gotov.

Utakmicu u dvorani Pendik pratilo je oko 1.500 gledalaca koji su zaista izvanredno na fer i sportski način bodrili svoju ekipu, i kada je bilo najpotrebnije bili su uz svoje košarkaše koje su na kraju uprkos porazu ispratili aplauzom.  Novopazarci će u sljedećem kolu gostovati Pirotu, a Mladost će dočekati Planu iz Velike Plane.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

 

http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net