Recent Posts

RASIM Ljajić: Pobjeda u Beogradu daje političku stabilnost do 2020. godine

RASIM Ljajić: Pobjeda u Beogradu daje političku stabilnost do 2020. godine

“Ovi izbori su važni i za vlast i za opoziciju. Za vladajuću koaliciju su važni, jer bi pobjeda na njima omogućila da do 2020. godine imamo političku stabilnost”, poručio Rasim Ljajić.

BEOGRAD, NOVI PAZAR: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Ekonomija, Region, Magazin” 04. 02. 2018. ”07:13…RASIM Ljajić: Pobjeda u Beogradu daje političku stabilnost do 2020. godine

KO ostvari dobar rezultat u Beogradu, biće to ogromna šansa i za ovu vladu da završi tranziciju i privatizaciju, približimo zemlju Evropskoj uniji i napravimo ozbiljnije pomake u rešavanju kosovskog pitanja, rekao je za  medije potpredsjednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomuniciranja Rasim Ljajić.

“Ovi izbori su važni i za vlast i za opoziciju. Za vladajuću koaliciju su važni, jer bi pobjeda na njima omogućila da do 2020. godine imamo političku stabilnost. Ukoliko se ostvari dobar rezultat u Beogradu, biće to ogromna šansa i za ovu vladu da maksimalno iskoristi vrijeme da završimo tranziciju i privatizaciju, približimo zemlju EU i da napravimo ozbiljnije pomake u rešavanju kosovskog pitanja. Ako bismo ove stvari uradili, sledeće izbore možemo da izgubimo. Ostavili bismo važan temelj za stabilnost i razvoj zemlje”, rekao je Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije.

Odgovarajući na pitanje o tome da li će ova godina biti godina raspleta kada je u pitanju Kosovo i Metohija, Ljajić je naglasio da nema na osnovu čega da tvrdi da će ovo pitanje biti riješeno u toku ove godine.

“Ima tu još mnogo vode da protekne dok ne dođemo u situaciju da kažemo da smo blizu nekog rešenja”, rekao je Ljajić.

Kaže da je Srbija daleko od referenduma o rešenju kosovskog problema, ali da je to svakako jedna od mogućnosti kako bi se građanima stavilo na potvrdu neko rešenje do kojeg će se eventualno doći.

Demantuje kritičare, koji navode i tvrde da vlast pokušava da pobjegde od odgovornosti.

“Nije tako. Pa mora neki dogovor da napravi, a ko će drugi da ga napravi nego vlast. Nema tu bježanja od odgovornosti. Referendum bi trebalo da bude samo potvrda da građani kažu da li su za to rešenje ili ne, da ne bi ostavili večiti problem za budućnost. Postoje dijametralno suprotna stanovišta. Jedno je da ostane ovako i narednih 100 godina, a drugo kaže da je ovo završeno i izgubljeno i da treba pustiti. Kad ste vlast i Vlada, onda morate da vodite računa i o tom raspoloženju, ali i o realnosti i interesima zemlje”, rekao je Ljajić.

Pričajući o ubistva Olivera Ivanovića, Ljajić je istakao da je, u najmanju ruku, neozbilja poruka kosovskog predsjednika Hašima Tačija da ubistvo nije etnički motivisano, već da je riječ o kriminalno- mafijaškom aktu.

“Ni Tači ni bilo ko drugi nije mjerodavan da daje kvalifikacije ovog zločina dok ne čujemo informacije iz istrage”, poručio je Ljajić.

“Apsolutno nikakvih informacija o ubistvu nema, niti najave kada će biti završena bar preliminarna istraga. Posebno sam iznenađen činjenicom da se Euleks uopšte ne bavi time. Ta vrsta nezainteresovanosti je, najblaže rečeno, zapanjujuća”, kazao je RASIM Ljajić

Prilog pripremli http://ibalkan.net/ i Senad Senko Župljanin

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net