Recent Posts

DANAS: Kiša i snijeg, temperature od -7 do 16 stepeni C

DANAS: Kiša i snijeg, temperature od -7 do 16 stepeni C

DANAS u Bosni slab snijeg ili susnježica. Od sredine dana prema večernjim satima u nizinama će padati i slaba kiša…

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Putovanja, Region, Magazin” 04. 02. 2018. ”10:33…DANAS: Kiša i snijeg, temperature od -7 do 16 stepeni C

DANAS U prijepodnevnim satima snijeg ili susnježica se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne, dok će u ostatku zemlje padati kiša, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), prenosi iBalkan.net

Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, padom temperature zraka, kiša će u centralnim i sjeveroistočnim područjima prelazit u susnježicu ili snijeg.

U subotu u Hercegovini, centralnim, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne su izgledni i olujni udari juga brzine 70 do 90 kilometara na sat. U poslijepodnevnim satima jugo će oslabiti. Temperatura zraka u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima zemlje između nula i četiri, a u ostatku zemlje temperatura zraka između šest i 12, na jugu i do 14 stepeni Celzijusa.

Drugog dana vikenda u Bosni se očekuje slab snijeg ili susnježica. Od sredine dana prema večernjim satima u nizinama će padati i slaba kiša. U Hercegovini pretežno oblačno sa slabim lokalnim pljuskovima. Prestanak padavina do kraja dana. Temperatura zraka u Bosni između minus jedan i četiri, a u Hercegovini temperatura zraka između četiri i devet stepeni.

Prvog radnog dana u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčanije prije podne, zatim se očekuje naoblačenje od sredine dana. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje do osam stepeni.

U utorak nove padavine se prognoziraju od poslijepodnevnih sati. Ispočetka kiša, koja će do kraja dana u Krajini i zapadnim područjima preći u snijeg. Na planinama će padati snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i nula, na jugu do tri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i šest, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net