Recent Posts

Vučić: Srbija spremna za kompromis oko KOSOVA

Vučić: Srbija spremna za kompromis oko KOSOVA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće “zabijati glavu u pijesak kao i svi drugi” kada je riječ o Kosovu i Metohiji, da je spreman da uradi nešto što bi bio kompromis, ali i poručio da se, ako neko misli da će Srbija da, da sve, a ostane bez ičega, grdno se prevario.

BEOGRAD: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Evropa, Magazin” 03. 02. 2018. ”13: 15… Vučić: Srbija spremna za kompromis oko KOSOVA

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara šta je sa unutrašnjim dijalogom o KiM, da li je on oročen, i na koji je kompromis Srbija spremna kako bi se došlo do trajnog rešenja, a poslije sastanka sa kancelarom Austrije Sebastijanom Kurcom.

– Na kraju će građani Srbije dati sud o tome pitanju. Da li kao predsjednik Republike Srbije želim da se ponašam kao svi drugi i da zabijem glavu kao noj u pijesak i da kažem, nema problema čekaćemo još 200 godina dok i vaša djeca i vaši unučići budu prolazili kroz iste muke kao mi, naši očevi i naši djedovi, ili ste spremni da nešto uradite što će biti kompromis i za Srbe i Albance- ja sam spreman da pokušam znajući da će za to biti potrebno da platim cijenu koju je nemoguće izdržati i opstati na vlasti- rekao je Vučić.

Kako je rekao “to nije naročito važno” ali jeste da li možemo da postignemo ili ne kompromis, navodeći da će dati sve od sebe da se to i uradi, a ako ne budemo uspjeli to će značiti još jedan propust, još izgubljenog vremena i još jedna generacija koja će zaludo trošiti svoje vrijeme…

Vučić je naveo i da bi to uticalo na našu ekonomiju pošto je ona uvijek uvezana sa politikom.

Međutim, dodao je, za to potrebno “da i naši partneri albanski razmišljaju na takav način da bi se postigao kompromis”.

– Ako neko misli da će Srbija da da sve, a da ostane bez ičega, grdno su se prevarili svi i to govorimo vrlo veoma otvoreno i na svakom mjestu- ponovio je Vučić i dodao: “Ako mogu da nađu nekog ko će da bolje da riješi taj problem – evo ja se odričem odmah čega god hoće, samo da vidim kako ćete to da uspijete”.

On je podvukao da unutrašnji dijalog traje, da ima bezbroj mišljenja ali da postoje i oni koji hoće da Srbija ostane zaglavljena u mulju prošlosti i ništa više.

– Ali je i njima jasno da moraju nešto da učine i da Srbi moraju nešto da dobiju, da bi moglo da se razgovara o kompromisu – zaključio je Vučić.

 

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net