Recent Posts

SARAJEVO: Uhapšen razbojnik harao gradom, pet puta opljačkao isti “Konzum”

SARAJEVO: Uhapšen razbojnik harao gradom, pet puta opljačkao isti “Konzum”

Sarajevska policija uhapsila je jučer dvadesetdvogodišnjeg Adisa Spahića iz Sarajevaö zbog sumnje da je glavni akter čak osam razbojništava koja su se u proteklom periodu dogodila na području Sarajeva.

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronıka- Region, Magazin” 01. 02. 2018. 19: 56… SARAJEVO: Uhapšen razbojnik harao gradom, pet puta opljačkao isti “Konzum”

Službenici Treće policijske uprave MUP-a KS uhapsili su jučer dvadesetdvogodišnjeg raybojnmıka koji se sumnjiči da je u periodu od 10. juna 2016. godine do 13, januara 2018. godine opljačkao šest prodavnica Konzuma i Mercatora.

Policajci su na osnovu naredbe suda izvršili pretres stana koji koristi osumnjičeni u ulici Humska na području općine Novo Sarajevo.

U stanu su pronađeni i oduzeti pištolj, improvizovani nož sa tri oštrice, “bodež”, kao i odjeća korištena prilikom vršenja krivičnih djela.

Kriminalističkom obradom službenici su saznali kako je Adisa Spahi izvršio osam krivičnih djela i sve na području općine na kojoj živi.

Kako saznajemo riječ je o Adisu Spahiću rođenom 1996. godine. On je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti.

Spahić je, kako saznajemo u sarajevskoj policiji „ordinirao“ uglavnom na području općine Novo Sarajevo i pa je tako samo od jula do kraja decembra pet puta opljačako Konzum koji se nalazi u ulici Marka Marulića, a dva puta je prijeteći upotrebom oružja opljačkao i poslovnicu Mercatora u ulici Envera Šehovića. Krajem augusta prošle godine je opljačkao i “Konzum”  u ulici Envera Šehovića.

O privođenju višestrukog razbojnika je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osumnjičeni je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net