Recent Posts

IDU ILI BRADA I POSAO SKUPA: Mitova o bradama u poslovnom svijetu

IDU ILI BRADA I POSAO SKUPA: Mitova o bradama u poslovnom svijetu

Uvijek postoje izuzeci koji će brade i dalje smatrati neprofesionalnim ili pak će na njih gledati tek kao na neki prolazni trend muškarca današnjice…

ISTANBUL-  objavljeno u kategoriji “Vijesti- Zabava- Svijet-  Ekonomija- Magazin” 31. 01. 2018. 00: 09… IDU ILI BRADA I POSAO SKUPA: Mitova o bradama u poslovnom svijetu…

Puštanje i nošenje brade na radnom mjestu ili radnoj okolini, srećom, počinje biti opće prihvatljiv stil u korporativnom svijetu. 
 
Naravno, kao i svugdje, uvijek postoje izuzeci među njima koji će brade i dalje smatrati neprofesionalnim ili pak će na njih gledati tek kao na neki prolazni trend muškarca današnjice.
 
No, što u današnjem, modernom društvu simboliziraju brade, odnosno koji su to učestali, a nerijetko potpuno promašeni stereotipovi, nametnuti od strane društva, a koji mogu utjecati na poslovnu karijeru bradonje.
 
Muževnost
 
Percepcija društva o muževnosti ima važnu ulogu u stilu života muškaraca te njegovom ponašanju…
 
Povijesno gledano, rod i spol u našem su društvu uvijek bili smatrani sinonimima. Nerijetko bi kod većina ljudi to bila jedan te isti pojam. Međutim, u suvremenom društvu spol je taj koji definira, odnosno označava biološku razliku između muškaraca i žena, dok s druge strane rod, rodni identitet i rodno izražavanje više nisu definirani samom genetikom.
 
Kroz povijest su se muškarci morali odijevati, ponašati, govoriti, ali i sređivati te odabirati stil sukladno rodu, odnosno spolu. Očekivalo se da su muškarci snažniji, agresivniji i naravno odvažniji.
Iako je većina brada sadržavala uobičajene bakterije, neke su bile toliko prljave da se liječnik našalio kako bi ih trebalo očistiti sredstvima za dezinfekciju…
http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net