Recent Posts

ISTANBUL: Na sastanku Erdogan- Izetbegović- Vučić naglašen značaj jačanja mira

ISTANBUL: Na sastanku Erdogan- Izetbegović- Vučić naglašen značaj jačanja mira

Portparol ili glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Turske, Kalin je dodao da je tokom sastanka razgovarano i o političkim, ekonomskim i društvenim odnosima

ISTANBUL-  objavljeno u kategoriji “Vijesti- Ekonomija- Region- Magazin” 30. 01. 2018. 08: 13…  Na sastanku Erdogan- Izetbegović- Vučić naglašen značaj jačanja mira

Glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Turske Ibrahim Kalin je izjavio da je sastanak predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio sveuobuhvatan i konstruktivan.

“Sastanak je bio vrlo sadržajan, konstruktivan i produktivan. Naglašen je značaj trajnog očuvanja i jačanja mira i stabilnosti među Bošnjacima, Srbima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini kao i među svim narodima Balkana”, naveo je Kalin u saopćenju.

Dodao je da je tokom sastanka razgovarano i o političkim, ekonomskim i društvenim odnosima kao i investicijama i zajedničkim projektima između ovih zemalja.

“Detaljno je razgovarano i o zajedničkim projektima koji će biti provedeni na Balkanu, kao i o njihovom doprinosu za sigurnost, mir, blagostanje i stabilnost regiona”, naveo je Kalin.

Naglasio je kako će Turska i u narednom periodu nastaviti razvijati i jačati odnose sa zemljama Balkana, prvenstveno s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Izetbegović je posebno istakao izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je, kako kaže, rekao da BiH neće imati problem sa Srbijom.

– Ono što je insistirao gospodin Vučić… On je rekao da nikada više Bosna i Hercegovina neće imati problema sa Srbijom. Dakle da je Srbija garant mira i stabilnosti i poboljšanja odnosa između Bošnjaka i Srba na Balkanu – rekao je Izetbegović u Istanbulu

– Dakle da se napravi autoput ili većinom autoput, kombinovan sa brzom cestom, koji bi napravio krug Sarajevo- Zenica-Tuzla-Brčko- Bijeljina- Beograd, pa onda na Požegu i Višegrad nazad do Sarajeva. Da se potpuno završi krug – kazao je Izetbegović.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net