Recent Posts

Okončan sastanak Erdogan- Izetbegović- Vučić, Milorad Dodik se pobunio

Okončan sastanak Erdogan- Izetbegović- Vučić, Milorad Dodik zabrinut se pobunio

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan u Istanbulu se sastao s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

ISTANBUL-  objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Magazin” 29. 01. 2018. 16: 5 3… Okončan sastanak Erdogan- Izetbegović- Vučić, Milorad Dodik zabrinut  se pobunio

Reporter regionalnog portala http://iBalkan.net javlja da je sastanak iza zatvorenih vrata u istanbulskoj palati Mabeyn upravo završen.

Do sada nema zvaničnih informacija, a pretpostavlja se da je saradnja u regiji bila glavna tema jednoiposatnog trilateralnog sastanka.

Ranije danas Erdogan se sastao s Vučićem, a sinoć je održao sastanak s članom Predsjedništva BiH Izetbegovićem.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da je “ozbiljan presedan to što u razgovorima u Istanbulu učestvuje samo jedan član Predsjedništva BiH, i to nepredsjedavajući”.

– To je opasno za BiH, a dolazi od onih koji su uporno nastojali da se prikažu kao njeni branitelji, što radi Bakir Izetbegović, a ustvari, urušava suštinu njenih institucija i njeno postojanje- naveo je Dodik.

Komentirajući sastanak u Istanbulu predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, on je rekao da RS sa Srbijom ima odlične odnose, a da se Turska “ovdje dramatično miješa, dajući podršku direktno Bošnjacima”, javljaju turski mediji, a prenosi iBalkan.net

Navodeći da ne zna šta će biti tema sastanka u Istanbulu, tvrdi da se uvodi jedna nova praksa da se član Predsedništva BiH ponovo pokušava da predstavi kao predstavnik BiH u ovim razgovorima.

– Koliko sam razumio iza toga ne stoji odluka Predsjedništva BiH, već odluka Izetbegovića i eventualno Erdogana. Vučić nije taj koji može da određuje format sastanka, jer je u posjeti Turskoj- dodao je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net