Recent Posts

Istanbul: Kasni sastanak Erdogana, Izetbegovića i Vučića, odložen za 12 sati

Istanbul: Kasni sastanak Erdogana, Izetbegovića i Vučića, odložen za 12 sati

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović večeras se u Istanbulu sastao s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

ISTANBUL-  objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa-Ekonomija- Magazin” 29. 01. 2018. 00: 33… Istanbul: Kasni sastanak Erdogana, Izetbegovića i Vučića, odložen za 12 sati

Kasni sastanak Izetbegovića, Vučića i Erdogana u Istanbulu…

Sastanak člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i predsjednik Srbije Aleksandra Vučića sa predsjedikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom neće se održati u plranirano vrijeme.

Naime, kako javlja reporter iBalkan.net iz Istanbula, sastanak Vučića, Izetbegovića i Erdogana trebao je početi u 11 sati po lokalnom vremenu. Međutim, početak sastanka je odložen za 12 sati. Razlog kašnjnja nije poznat…

Erdogan je Izetbegovića primio u palati Mabeyn u Istanbulu, uoči sutrašnjeg trilateralnog sastanka Turska-BiH- Srbija na najvišem nivou.

Sastanku će sutra osim Erdogana i Izetbegovića prisustvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Očekuje se da će tema razgovora biti saradnja u regiji i trasa brze ceste Sarajevo – Beograd.

Podsjetimo, Izetbegović i Vučić nalaze se u Istanbulu gdje će imati susret sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Očekuje se da će tema razgovora biti saradnja u regiji i trasa brze ceste Sarajevo- Beograd. Izetbegović se jučer u Istanbulu sastao sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Vučić je naveo da će najvažnije teme tog razgovora biti ekonomske i politika Turske na Balkanu, šta ona očekuje u odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine.

Vučić je rekao i da bi danas trebalo da se razgovara i o tome “da li možemo da napravimo konačne granice Srbije i Bosne i Hercegovine”.

Informacije sa sastanka pratite na regionalnom portalu iBalkan.net.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net