Recent Posts

OPASAN govor Donalda Trampa: Kao pred svijetske ratove

OPASAN govor Donalda Trampa: Kao pred svijetske ratove

Visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Raad Al Husein izrazio je danas zabrinutost zbog poziva američkog predsjednika Donalda Trampa u Davosu svim zemljama da slijede svoje interese upozorivši da će to vratiti svijet u okolnosti kakve su vladale pred Prvi svjetski rat.

DAVOS: Objavljeno u kategoriji “Vijesti- Ekonomija- Svijet– Magazin” 27. 01. 2018. 10: 23… OPASAN govor Donalda Trampa: Kao pred svijetske ratove

– Ovo je scenario 20. stoljeća- rekao je Husein.

– Tramp je pozvao sve zemlje da slijede sopstvene interese, bez obzira na to što ako se to uradi, ako svaka zemlja usko slijedi svoju agendu, ona će se sudariti sa agendama drugih i vratićemo svijet u 1913. godinu- upozorio je Husein u Davosu.

Tramp je ranije u svom govoru na Svjetskom ekonomskom forumu nastojao da privuče strane investicije govoreći da su SAD “otvorene za biznis”, istovremeno obećavajući da će preduzeti mijere protiv, kako je rekao, nepravednih trgovinskih sporazuma.

Ponovivši svoj slogan “Amerika na prvom mijestu”, Tramp je rekao da očekuje od svih svijetskih lidera da stave interese svojih zemalja na prvo mijesto.

Prema Huseinovim riječima, takva politika će dovesti do toga da se u nekom trenutku sve raspadne i do velike patnje ljudi, prenosi Rojters.

– Etnički, šovinistički nacionalizam, osjećaj nadmoći u zajednicama predodređenim za to na osnovu boje kože ili etniciteta, a da su drugi ljudi na neki način manje vrijedni ili da su neke zemlje nekako moralno superiornije od ostalih- to je ono što nas uvlači u nevolju- zaključio je komesar UN.

Američki predsednik Donald Tramp je i na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu nastavio sa svojom kritikom na račun medija, nazivajući ih “zlobnim” i “lažnim”, što je izazvalo negodovanje dijela publike.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net