Recent Posts

IGRA VATROM: Ako SAD i NATO nastave, Rusija će uzvratiti

IGRA VATROM: Ako SAD i NATO nastave, Rusija će uzvratiti

“Rastuću prijetnju vojnog sukoba” u Evropi i smatra da će, ako SAD uvedu nove ekonomske sankcije institucijama u Moskvi, to biti “objava rata”…

VAŠINGTON- MOSKVA: objavljeno u kategoriji “Ekonomija- Globus- Vijesti- Magazin” 24. 01. 2018. 00: 15… IGRA VATROM: Ako SAD i NATO nastave, Rusija će uzvratiti…

Direktor ruske VTB banke Aleksej Kostin upozorio je danas za “Fajnenšel tajms” u Davosu, na marginama Svjetskog ekonomskog foruma, rekao da je njegova najveća briga “opasna situacija” nastala usled nagomilavanja oružja u Evropi zbog čega bi, kako kaže, moglo da dođe do “nevolje” između NATO i ruskih snaga.

– Na početku smo nove trke u naoružanju. NATO traži više oružja i raspoređuje više oružja u Evropi, a Rusija će na apsolutan isti način uzvratiti- kazao je Kostin, za kog londonski dnevnik navodi da je blizak saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Kostin se potom i pita ko će od toga imati koristi.

– Samo generali i oni koji proizvode oružje. Amerika kaže da bi Evropa trebalo više da plati za to. Kome je to potrebno? To je veoma opasno- konstatuje Kostin.

Kostin ističe da nije zabrinut zbog mogućnosti da sankcije budu uvedene i protiv njega lično, što bi mu onemogućilo da putuje u SAD ili da ima račun u nekoj američkoj banci.

– Ali, bilo kakve ekonomske sankcije protiv institucija bi, po mom mišljenju, bile poput objave rata. Ne vidim razlog zašto bi ruski ambasador ostao u Vašingtonu poslije toga ili zašto bi američki ambasador ostao da pliva u hladnoj vodi u Moskvi- kazao je Kostin.

Kostin vjeruje da je to gore od situacije hladnog rata, kao i da je veoma opasno.

– Mislim da se Amerikanci igraju vatrom jer se odnosi pogoršavaju, a mi za to nismo odgovorni- zaključio je direktor VTB banke.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net