Recent Posts

Kako do manje svađa: Šta muškarci žele da žene nauče od njih

Kako do manje svađa: Šta muškarci žele da žene nauče od njih

Muška verzija svijeta razlikuje se prilično od one ženske, no kako ipak svi živimo u jednom, evo što treba znati o muškarcima kako bi ih se bolje razumjelo…

ISTANBUL: objavljeno u kategoriji “Recepti- Zanimljivosti- Region- Vijesti- Magazin” 23. 01. 2018. 00: 05… Kako do manje svađa: Šta muškarci žele da žene nauče od njih

Već i vrapci na granama znaju koliko se muškarci i žene razlikuju, ponajviše kad im njihova draga pokušava nešto utuviti u glavu. No, ako pogledamo svijet s muške strane gledišta, to je prilično jednostavno mjesto, a jači spol je duboko uvjeren da ga žene vide kao komplicirano mjesto puno zamki.

Zato bi svaki muškarac rado objasnio svojoj dragoj kako svijet izgleda iz njegove perspektive i pritom joj dao do znanja što bi rado mijenjao u njenoj slici svijeta.

Tako bi, primjerice, muškarci obožavali kad bi žene shvatile da sve u životu ima svoju logičnu stranu (osim ponekad, naravno), jer je to način na koji oni donose odluke. Žene u procesu odlučivanja uključuju faktore koji su muškarcima nezamislivi, pa tako i dolazi do nerazumijevanja.

Emocije su još jedna od stvari koje bi muškarci rado vidjeli u smanjenom obliku, kao uostalom i tračanje. Treba li baš sve uzimati toliko srcu i biti tako ekspresivan pritom? Ako pitate muškarce, odgovor je čvrsto NE.

Jednako tako, ako intenzivno pokazujete da vam je do nečega stalo, kao žene, to ne znači da ste u to snažnije uključeni ili da je muško razmišljanje – logično i bez puno emocija – manje kvalitetno i važno. Muškarci vole kad njihove drage počnu život doživljavati malo ležernije i bez pretjeranih reakcija.

Smisao za humor jedna je od glavnih karakteristika žene koje neodoljivo privlače muškarce, pa i to da ste u stanju prihvatiti šalu na svoj račun, kažu muškarci.

Za kraj, malo više realnosti ne bi škodilo. Da, svaka žena ima svoju viziju veze i braka, no nekad kule u zraku treba pustiti da se rasplinu i stati s obje noge na zemlju. Barem ako pitate muškarce …

Addison Timlin as Sasha Bingham, David Duchovny as Hank, and Madeline Zima as Mia in Californication (Season 4, Episode 5) – Photo: Jordin Althaus/Showtime – Photo ID: californication_405_0265

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net