Recent Posts

ANKARA: Nismo ništa obećali Moskvi

ANKARA: Nismo ništa obećali Moskvi

Turska nije obećala Rusiji i drugim državama da će ograničiti operaciju protiv terorista u Siriji na područje Afrina, izjavio je turski potpredsednik Bekir Bozdag.

ANKARA- MOSKVA: objavljeno u kategoriji “ Vijesti- Svijet- Magazin” 23. 01. 2018. 10: 22… ANKARA: Nismo ništa obećali Moskvi

– Naš cilj je da očistimo Afrin od terorista i pretvorimo ga u bezbjednu zonu. Ako Turska poželi da pokrene operaciju na nekom drugom mjestu, to će biti druga tema, drugi razgovor. Zasad se radi o području Afrina, mi smo ih sve informisali – izjavio je Bozdag.

On je dodao da se operacija odvija uspješno, po planu, i istakao da je za Tursku veoma važna podrška međunarodne zajednice.

Ankara je u subotu u Siriji pokrenula operaciju “Maslinova grana”. Ona se vodi uglavnom protiv kurdskih formacija koje Turska optužuje za granatiranje svoje teritorije.

Damask je osudio tu operaciju i nazvao je agresijom.

Moskva je sve strane pozvala na uzdržanost i poštovanje teritorijalne cjelovitosti Sirije. Rusija je iz bezbednosnih razloga premjestila iz tog regiona Centar za pomirenje zaraćenih strana i vojnu policiju.

Zamjenik premijera Turske Bozdag je kazao da vijesti o gađanju civila od strane turske vojske predstavljaju prljavu propagandu.

Bozdag je kazao da u okviru operacije “Maslinova grana” jedini cilj su terorističke organizacije PKK, KCK, PYD/YPG i ISIL. On je istakao da tokom operacije ‘Maslinova grana’ unutar turskih oružanih snaga nije bilo žrtava.

Bekir Bozdag je dodao da je “Teroristička organizacija PYD/YPG oslobodila teroriste ISIL-a, koje je držala u rukama u Afrinu, kako bi se borili protiv Turske.”

Bozdag je ponovio da operacija “Maslinova grana” sigurno nema za cilj našu braću Kurde koji žive na tom području nego terorističke organizacije PKK, KCK, PYD/YPG i ISIL.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net