Recent Posts

ALARM u Parizu: Izlila se Sena, zatvoreni svi putevi duž obale

ALARM u Parizu: Izlila se Sena, zatvoreni svi putevi duž obale

Zbog izlivanja reke Sene u Parizu je danas zatvoreno nekoliko puteva, a krstarenja rjekom su otkazana…

PARIZ: objavljeno u kategoriji “ Putovanje- Crna Hronika- Evropa- Vijesti- Magazin” 24. 01. 2018. 00: 05… ALARM u Parizu: Izlila se Sena, zatvoreni svi putevi duž obale

Poplave u Parizu se u utorak, kako se i očekiva, dostići vrhunac, a rjeka Sena će biti na šest metara iznad normalnog nivoa, javio je BBC, dodajući da se očekuje da će francuski predsjednik Fransoa Oland proglasiti stanje prirodne katastrofe.

Oko 25.000 ljudi je ostalo bez struje u Parizu i centralnim dijelovima Francuske. Duž Sene postavljeni su zaštitini bedemi, koji su na pojedinim dijelovima probijeni.

Zbog poplava su zatvoreni čuveni muzeiji Luvr i Orsej kako bi umjetnička dijela mogla da se prebace na bezbjednu lokaciju.

Poplave širom Francuske i Njemačke su zasad odnele živote najmanje 11 ljudi, a na hiljade je napustilo domove.

Prema odluci gradskih vlasti, zatvoreni su putevi duž obale Sene od istočnog dijela grada koji vodi do Ajfelovog tornja, jer je nivo vode najmanje 5,3 metra iznad normalnog nivoa.

Meteorolozi predviđaju da će nivo vode narednih dana i dalje rasti, preneo je AP.

Od sutra će na nekoliko dana biti zatvoreno i šest železničkih stanica u blizini Sene.

Zvaničnici su upozorili i na rizik od poplava u istočnim oblastima Francuske zbog obilnih padavina prethodnih nekoliko nedelja.

Tokom vikenda se, od Francuske do Ukrajine, bile obilne padavine, a u pojedinim dijelovima bi za samo nekoliko sati moglo da padne i do 50 milimetara kiše.

Nevrijeme je pogodilo i Belgiju i Poljsku…

 

izvor agencija

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net