Recent Posts

Snijeg jakog intenziteta u Sandžaku, zametena sela, nema struje

Snijeg jakog intenziteta u Sandžaku, zametena sela, nema struje

Snijeg jakog intenziteta koji je u poslednja 24 sata padao na području opštine Sjenica i Ivanjica, izazvao je probleme u snabdjevanju strujom u nekoliko planinskih sela…

PEŠTER: objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Putovanja- Region- Vijesti- Magazin” 22. 01. 2018. 19: 55… Snijeg jakog intenziteta u Sandžaku, zametena sela, nema struje

Otežano je i normalno odvijanje saobraćaja prema višim i planinskim dijelovima opštine Sjenica i Ivanjica…

Bez struje su ostala planinska sela Osonice i Luka i naselje Lučka rijeka, zbog vlažnog snijega koji je pokidao visokonaponske vodove, rečeno je u Elektrodistribuciji Čačka, koja pokriva i opštinu Ivanjica.

Dežurne ekipe su na terenu i očekuje se da će sva sela u toku dana dobiti struju.

Svi državni i opštinski putevi su sinoć očišćeni, a od jutros se čiste seoski, nekategorisani putevi rečeno je u opštinskoj upravi Ivanjice.

Visina snježnog pokrivača na gradskom području Ivanjice je između pet i sedam centimetara, u brdskim predjelima od 10 do 15 centimetara, dok je na planinskim predjelima Ivanjice i preko 20 centimetara.

Snježne padavine praćene jakim vjetrom zavejale su tokom noći gotovo sve putne pravce ka selima na teritoriji Sjenice.

Direkor Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta Rasim Jahić rekao je da je deset njihovih mašina na terenu i da je počelo čišćenje puteva prema selima.

“Neizvesno je kada će posao biti završen jer to u velikoj mjeri zavisi od vremenskih prilika i konfiguracije terena. Za razliku od seoskih područja, situacija je povoljnija u gradu gdje se saobraćaj odvija normalno”, dodao je Jahić.

Meteorološka stanica u Sjenici izmjerila je debljinu snežnog pokrivača od 17 centimetara, a iz te ustanove dodaju da je tokom noći vjetar dostizao brizinu od 50 kilometara na čas.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net