Recent Posts

Raketni napad iz Sirije na turski Kilis: Ranjeno sedam osoba

Raketni napad iz Sirije na turski Kilis: Ranjeno sedam osoba

Teroristi PYD/PKK-a oko 20 sati po lokalnom vremenu iz Afrina raketnim projektilima pogodili četiri objekta u Kilisu

ANKARA: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Magazin” 22. 01. 2018. 10: 05… Raketni napad iz Sirije na turski Kilis: Ranjeno sedam osoba

Sedam osoba je ranjeno u raketnom napadu koji je večeras izveden s područja sirijskog Afrina na turski pogranični grad Kilis. Teroristi PYD/PKK-a oko 20 sati po lokalnom vremenu iz Afrina raketnim projektilima pogodili četiri objekta u Kilisu.

Na teren su stigle nadležne turske službe i zbrinule sedam ranjenika u bolnicu u Kilisu.

U napadu je pričinjena veća materijalna šteta na objektima i vozilima u Kilisu, a turske snage sigurnosti pojačale su mjere sigurnosti u gradu.

Turske zračne snage uništile položaje s kojih su teroristi PYD/PKK-a raketirali Reyhanli

Turske zračne snage uništile su dva položaja sa kojih su teroristi PYD/PKK jučer izveli raketne napade na pogranični turski grad Reyhanli.

Teroristi PYD/PKK su iz pograničnog sirijskog pojasa u Afrinu jučer izveli ukupno 11 raketnih napada na turski grad Reyhanli.

Prema posljednjim informacijama, u tim napadima ubijena je jedna, a ranjeno 46 osoba. Poginuli civil, kao i još 16 ranjenika su državljani Sirije.

Reporteri s terena javljaju da su turske snage radarima utvrdile dvije lokacije sa kojih su izvedeni raketni napadi, a potom su turski bombarderi uništili te terorističke položaje.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je skori završetak operacije “Maslinova grana“ koju su turske oružane snage započele u sirijskoj regiji Afrin s ciljem neutralizacije tamošnjih terorističkih elemenata PYD/PKK-a i ISIL-a.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net