Recent Posts

HAOS I NEMORAL: Vlasnik Panatinaikosa vređao Željka Obradovića

HAOS I NEMORAL: Vlasnik Panatinaikosa vređao Željka Obradovića

Dimitrisu Janakopulosu, vlasniku Panatinaikosa, očigledno ništa nije sveto, a poslednjim javnim ispadom na društvenoj mreži definitivno je sebe obelježio kao neprimjerenog i nedovoljno vaspitanog vlasnika jednog košarkaškog giganta…

ISTANBUL- ATINA: objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Evropa- Sport- Košarka- Vijesti” 22. 01. 2018. 12: 15… HAOS I NEMORAL: Vlasnik Panatinaikosa vređao Željka Obradovića

KONTRAVERZNI Dimitrios Janakopulos koji je 2012. nasledio PAO od oca Pavlosa i strica Tanasisa, okomio se na Željka Obradovića, stručnjaka koji je “zelene” i vinuo u košarkašku orbitu omogućivši im pet, od ukupno šest titula evropskog šampiona, 11 nacionalnih titula i sedam domaćih kupova, i to zbog poraza u poslednjem međusobnom susretu sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

Da je Obradović 2012. doneo pravu odluku da napusti Panatinaikos i tako ne dozvoli sebi da uopšte polemiše o košarci sa novim vlasnikom Dimitrisom Janakopulosom, potvrđeno je i poslije poslednje objave čovjeka koji je prije preuzimanja “zelenih” doživeo fijasko kao većinski vlasnik češke Sparte.

Mladi kontraverzni milioner rugao se Obradoviću poredeći ga sa patlidžanom i tako nepristojno aludirajući na boju lica koju najtrofejniji trener Evrope svih vremena dobije pod stresom, u trenucima kada vodi napete utakmice: “Prije dve nedelje kada je Fener (koji poštujem kao klub) izgubio meč, postavio sam patlidžan na lice vašeg trenera koga mrzim iz poznatih razloga. Patlidžan je ljubičaste boje i u Grčkoj se to kaže melicani što u bukvalnom prevodu znači ljubičasto. To ni na koji način nije uvreda za vaš tim…”, obratio se Janakopulis navijačima Fenerbahčea, koji su bijesneli zbog načina na koji se Dimitris ophodio prema njihovom sadašnjem uvaženom treneru.

“To je šala koja postoji u Grčkoj za boju lica koju vaš trener ima kada je ljut ili uznemiren. Video sam da ste prije nekoliko dana poslije pobjede protiv Panatinaikosa postavljali patlidžane. Ovo sam prihvatio kao dio sportskog humora”, napisao je Janakopulos.

Ipak, ovo objašnjenje nije poslužilo smirivanju strasti, a kada su najratoborniji među navijačima Fenera pomjenuli Janakopulosovu porodicu, uslijedila je i pretnja: “Košarka je sport, a ne rat! Ali budite sigurni… sledeći koji bude komentarisao moju porodicu, doći ću u vašu kuću u Turskoj i… Nadam se da sam bio jasan”, bio je vulgaran Janakopulos, da bi bilo krajnje nepristojno prevesti ono što je napisao poslije veznika, a prije tri tačke.

“Nikada nećete biti kao Panatinaikos. Kralj evropske košarke”, završio je Dimitris, postavivši sliku na kojoj drži ogroman patlidžan, prenose mediji iz susjedne Grčke…

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net