Recent Posts

Turska: Poginulo pet vojnika, obrušila se lavina

Turska: Poginulo pet vojnika, obrušila se lavina

Najmanje pet turskih vojnika je danas poginulo, a 12 povređeno u lavini koja se na njih obrušila tokom vojne operacije na jugoistoku Turske…

ANKARA: objavljeno u kategoriji “Crna Hronika, Vijesti- Region- Magazin” 21. 01. 2018. 18: 42… Turska: Poginulo pet vojnika, obrušila se lavina

Najmanje pet turskih vojnika je danas poginulo, a 12 povređeno u lavini koja se na njih obrušila tokom vojne operacije na jugoistoku Turske. Lavina se obrušila na grupu vojnika u provinciji Bitlis, u blizini grada Hizan, a lokalni zvaničnici su saopštili da 12 povređenih vojnika nije životno ugroženo.

Posljednje informacije ureda guvernera turske provincije Bitlis pokazuju kako je u obrušavanju lavine na turske snage tokom antiterorističke akcije u distriktu Hizan poginulo pet, a povrijeđeno 12 vojnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Do obrušavanja lavine došlo je tokom akcije protiv terorističke organizacije PKK.

U saopćenju ureda guvernera navedeni su i identiteti poginulih i povrijeđenih vojnika uz navode da povrijeđeni nisu u životnoj opasnosti.

”Povrijeđeni su helikopterom prebačeni u Bitlis i državnu bolnicu u Hizanu. Na mjesto nesreće upućena je ekipa AFAD-a čija je akcija spašavanja i potrage u toku“, navodi se u prethodnom saopćenju.

Povređeni turski vojnici su prebačeni helikopterima u bolnicu, naveo je AP. Zvaničnici su naveli da su vojnici sprovodili operaciju protiv pobunjenika Radničke partije Kurdistana (PKK), koju Turska, SAD i EU smatraju terorističkom organizacijom.

Rojters podseća da se na jugoistoku Turske već decenijama vode borbe između PKK i turskih bezbednosnih snaga.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net