Recent Posts

NEDJELJA,DAN ZA NIŠTA A KAFA…

NEDJELJA, DAN ZA NIŠTA A KAFA…

Ma nije baš za ništa al’ eto uglavnom je za ništa.

Nit ja nešto ludo volim ovu boju,nit sam nešto u fazonu ”srca” al’ opet podlegoh uticaju i ove boje i srca.

Šta bi mi insan ?

Mislila sam da će ovo biti jedan sasvim običan zimski dan koji ću si uljepšati na svako mogući način a onda pođem do marketa i nađem račun od struje u sandučetu za poštu.

Ma vidjela sam ja njega i juče al’ nisam htjela da ga vidim, znači sama sam si kriva što ovo neće biti jedan običan zimski dan. Al’ izdržo je Mujo i gore.

Sama se sebi nasmijah izlazeći iz kuće jer , kao po navici,tu me dočeka moj pas i onako mazno se proteže a ja mu velim ”ma jecil’ mi ce napajao , MACO moja, ha”

Znači jedan od najljučih pasa koje sam imala a ja njemu MACO.

Neit to ima veze s’ mojom pameću nit’ sa njegovim karakterom.Jer on je svima ljut i opasan a meni je neko sasvim drugačiji.

Nedjelja je pa je i broj automobila na ulici mnogo manji, to me baš odmara. Još nisam našla rješenje kako da se odbranim od zvuka koji me izluđuje 24/7 od kako je preko puta moje kuće napravljena jedan poslovni objekat. Mnogi kažu da sam ja luda a ja kažem da je to posljedica odbijanja zvuka o isti. Tu sam je već davno posadila pa su sad već velike ali napravit ću ja i neki drveni zid ispred njih. Pa kad fino napravim taj zid, pa kad se dočepam boja i oslikam ga, ima sve da bude u tulipanima, suncokretima i ružama ,žutim naravno. Ma toknut ću malko i lila sa jorgovana. Već vidim čaroliju i želja mi raste.

Pitam se zašto se trudimo i izgaramo u odolijevanju za nečim ili nekim čemu i kome ne možemo odoljeti?

Pitajuć’ se shvatam koliko je cijena slobode visoka al’ kukavičluk je pojeftinjuje do granice ”akcije”.

I tako se sve češće desi da dok jedno misli drugo se predomisli a to nije odlika pametnih nit strpljivih. To je danguba.

Na kraju se uvijek nešto počnemo vračati na početak. Te prije je bilo ovako ili onako,eh da sam tad znala, da je samo znao…

A šta kad nema ni kraja ni početka ?

E onda je to na tuđu štetu, pojma nemaš šta propuštaš a ti de, samo ti po svom ”Strahinja” moj sebični.

Hajmo sad fino pojest’ i popit’ ovu nedjelju sve dok ne zadrijemamo. Pripadnice ženske vjeroispovijesti pazite na grah za sutra,jest da je na dvici al’ hoće škrob i tada ”uhvatit” na dno. Fino viklerčiće,češljiće pomadice, parfeme na sebe i ako vam niko ne kaže da ste lijepe,drage i jedine ima ogledalo i ona čarobna rečenica iz bajke o Snjeguljici .

Volite i pustite da vas neko voli onako kako to najbolje zna i umije…a ja …heheeee, pa volim ja kako drugačije al’ pssttt .

Piše: Erna Dervišić

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net