Recent Posts

U autobuskoj nesreći 11 mrtvih 44 povrijeđenih

Prema dostupnim informacijama, vozač autobusa je, iz još uvijek neutvrđenih razloga, udario u stabla pored puta. U autobusu su se nalazili putnici koji su iz Ankare putovali u Bursu. U ovoj autobuskoj nesreći ima mrtvih i povrijeđenih.

Najmanje 11 osoba poginulo je, a 44 su povrijeđene u autobuskoj nesreći u Eskisehiru, centralnom dijelu Turske. Prema dostupnim informacijama, vozač autobusa je, iz još uvijek neutvrđenih razloga, udario u stabla pored puta. U autobusu su se nalazili putnici koji su iz Ankare putovali u Bursu. Žrtve su bile dio turističke grupe koja je putovala iz Ankare prema Bursi, prenose agencije.

Guverner Eskisehira Ozdemir Cakacak i načelnik policije Engin Dinc posjetili su hospitalizirane putnike. Cakacak je potvrdio da je u ovoj tragediji smrtno stradalo 11 osoba.

Istakao je da nema teško povrijeđenih te da je uglavnom riječ o lomovima. Guverner je porodicama poginulih uputio saučešće, a povrijeđenima poželio brz oporavak..

Nema teško povrijeđenih

Cakacak je potvrdio da je u ovoj tragediji smrtno stradalo 11 osoba, ali je rekao kako “nije jasno zbog čega je došlo do nesreće jer cesta nije bila ni vlažna ni zaleđena”. Istakao je da nema teško povrijeđenih te da je uglavnom riječ o lomovima.

Guverner je porodicama poginulih uputio saučešće, a povrijeđenima poželio brz oporavak. Dvojica vozača, koji su lakše povrijeđeni, uhapšeni su nakon nesreće, prenose agencije.

Agencije javiljaju  da su među putnicima u autobusu većinom bile porodice sa djecom, koje su išle u Bursu da provedu raspust između dva polugodišta na popularnom skijalištu Uludag. Agnecije ne navode da li ima dece među stradalima.

Izvor: Agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net