Recent Posts

NA PAPİRU DERBI PRETVORIO SE U ISTINSKI

NA PAPİRU DERBI PRETVORIO SE U ISTINSKI

Crvena zvezda je imala više sreće u utakmici 13. kola Super lige Srbije u dvorani Pendik koje je eto bilo baksuzno za Novopazarce.Tek formalno ovo je bio derbi kola jer po položaju na tabeli gdje je Novi Pazar drugi a Zvezda tek osma to se ni izbliza tako nebi moglo nazvati.

Medjutim, utakmice protiv jednog od najtrofejnijih srbijanskih odbojkaških klubova uvijek su više od igre bez obzira na očajno izdanje višestrukog državnog prvaka u ovoj sezoni. Do ovog kola.U Novi Pazar svi dolaze posebno motivisani pa su tako i mladi Zvezdini odbojkaši došli sa ludim snom da bi mogli trijumfovati i pobjedom u Novom Pazaru napuniti svoje baterije za bolja izdanja do kraja prvenstvene trke.

Svoju računicu, još jednom opterećeni i prevareni ulogom favorita, imali su i domaći odbojkaši. Da zlo bude veće lako su odbojkaši Novi Pazar dobili prvi set rezultatom 25:16, porasturali Zvezdaše po parketu Pendika čineći ih nemoćnim toliko da nam ih je pomalo bilo žao. Možda su kao i mi na tribinama i odbojkaši domaćeg tima vidjeli da je pobjeda tu samo da je pitanje vremena za koje će Zvezdu saviti u hal.

Ali kako kaže naš narod šejtan nit ore nit kopa već neka čuda smišlja a jedno od njih se dogodilo večeras u dvorani Pendik u kojoj je Crvena Zvezda zabilježila pobjedu, tešku ali moram to reći sasvim zasluženu. U drugom setu kao da je neka druga Zvezda na terenu.

Od zvezda padalica do zvezda letilica tako je izgledala igra gostiju. Sve su stizali, branili se lavovski i iz kontri poentirali rješivši uzbudljivi drugi set rezultatom 25:23 u svoju korist. Treći set ponovo uspavanka. Domaći igraju sigurno i repriziraju prvi set 25:16 i činilo se da je Zvezda konačno precvikana na pola i da preostaje rutina novopazarskom timu da utakmicu privede kraju i zvezdaše u prestonicu vrate sa debelim brigama o opstanku.

Interesantno za ovaj meč je i to kao da su u svakom narednom setu druge ekipe bile na parketu od onih iz predhodnog. Toliki padovi u igri, ogromne oscilacije,toliko neshvatljivo grešaka u jednom i tako sigurna igra u narednom setu utakmicu su na svojevrstan način učinile zanimljivom ali i nejasnom.

U četvrtom setu ponovo se Zvezdaši vraćaju u igru. Borbeno, nadahnuto, bez želje da se predaju, boreći se kao za život za svaku loptu odbojkaši Crvene Zvezde uspijevaju da meč uvedu u taj brejk slavivši i poravnavajući rezultat na 2:2 u setovima.

Rulet koji nam je donio toliko radosti u jesenjem dijelu prvenstva počeo je polagano da nam se vraća kao bumerang. Borbenoj i poletnoj igri Zvezde umjesto smirenošću ,što je bilo za očekivati od iskusnijeg tima domaćina, odbojkaši Novog Pazara su se suprodstavili nervozom i gubljenjem nerava u očekivanju da gostujući odbojkaši naprave grešku. Ali oni nisu grešili i ginuli su za svaku loptu.

Iako su u taj brek domaći odbojkaši ušli bolje imajući vodstvo od dva poena (3:1) pa tri poena (6:3) na promjenu strana se otišlo rezultatom 8:7 u korist gostiju. Do kraja petog seta se igralo kao po žiletu, na poen, na jednu grešku i na kraju 21:19 za goste čiji su se odbojkaši radovali kao da su osvojili Ligu šampiona.

Publika je na početku utakmice igrače počastila bonbonima kao simboličnu nagradu za sve što su učinili u predhodnom periodu

Do pobjede Zvezdu je vodio drugi korektor Dodić koji je odigrao utakmicu svojeg života kao i mladi tehničar Nikola Petrović koji je u odsudnim trenucima za svoje napadače nalazio najbolja moguća rješenja.

Ako kažemo da je Novi Pazar izgubio od jednog od naših najtrofejnijih odbojkaških klubova onda tako nije sramota izgubiti od Zvezde. Ali ovo nije bila ni senka tog šampionskog tima ali su odigrali motivisano i šampionski tako da su zasluženo slavili u utakmici u kojoj su odbojkaši Novog Pazara pobjedili sami sebe.

Mehlem na ranu je još jednom frenetično i fenomenalno navijanje novopazarske publike koja je i od ovog meča napravila istinski spektakl. To kako novopazarska publika navija, kako nosi svoje igrače nevidjeno je na odbojkaškim terenima. I pored poraza novopazarski ljubitelji odbojke su dugo, poslije utakmice, skandirali svojim momcima „Vi ste ponos naše čaršije“ i „Šampioni“.

Tako je, bez obzira na poraz, odbojka još jednom trijumfovala u dvorani Pendik.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

 

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net