Recent Posts

CRVENI METEO ALARM Vjetar nosi sve pred sobom, troje mrtvih u Holandiji

 CRVENI METEO ALARM Vjetar nosi sve pred sobom, troje mrtvih u Holandiji

U istočnoj holandskoj provinciji Overesejl poginuo je muškarac od 62 godine kada ga je udarila u lice grana drveta, a drugi 62. godišnji muškarac je izgubio život kada je u istočnom gradu Enshedeu na njegov automobil palo drvo, prenela je agencija AP.

AMSTERDAM – objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Vijesti- Evropa” 20. 02. 2018. 00: 22 CRVENI METEO ALARM Vjetar nosi sve pred sobom, troje mrtvih u Holandiji

U centralnom gradu Vurenu preminuo je 66. godišnji čovjek kada je pao sa visine od nekoliko metara, a policija istražuje uzrok pada, uključujući i olujni vjetar.

Olujni vjetrovi, snežne padavine i poledica izazvali su u Grčkoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Holandiji, Belgiji, Rumuniji i drugim dijelovima Evrope nestanak električne energije, otkazivanja i kašnjenja u drumskom, železničkom, avio i vodenom saobraćaju.

Sa međunarodnog aerodroma Shiphol u Amsterdamu otkazano je 260 letova zbog oluje i vetrova koji dostižu 140 kilometara na sat, javila je agencija Rojters.

U Njemačkoj su obustavljene sve usluge železničkog operatera “Dojče ban” u zapadnoj njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, inače najnaseljenija savezna država, zbog čega je na stotine hiljada putnika pogođeno, prenela je agencija Rojters.

– Pošto se to odnosi na vezu sa najudaljenijim tačkama, prekid je pogodio i cijelokupnu železnicu, uključujući i međunarodnu službu”, saopštio je “Dojče ban”.

Holandska meteorološka služba izdala je crveni alarm, najviši stepen upozorenja, u većini dijelova zemlje.

Vjetrovi u gradu Huk van Holand duvaju brzinom od 140 kilometara na sat, navela je agencija AP.

Železnički saobraćaj trpi, takođe, mnogo odlaganja i otkazivanja.

U Minhenu je osam domaćih letova otkazano, saopštili su zvaničnici aerodroma.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net