Recent Posts

BEOGRAD: Sramno obraćanje Vučića na dan ubistva Olivera Ivanovića

BEOGRAD: Sramno obraćanje Vučića na dan ubistva Olivera Ivanovića

Predsednik Srbije zloupotrebio konferenciju za novinare kako bi se obračunao sa političkim neistomišljenicima i medijima…

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Crna Hronika” 19. 02. 2018. 00: 02- BEOGRAD: Sramno obraćanje Vučića na dan ubistva Olivera Ivanovića

Predsjednikovo obraćanje je u stručnoj javnosti oštro kritikovano zbog korišćenja epiteta poput “jadnici, nesrećnici i bednici”, a najviše zbog situacije u kojoj je ovakav govor bio potpuno neprimjeren.

Na konferenciji je u negativnom kontekstu pomenut predsednik NUNS-a Slaviša Lekić, koji za Danas kaže da umjesto da obraćanje javnosti posveti sijenima likvidiranog Olivera Ivanovića, Aleksandar Vučić je napravio komemoraciju povodom 2.000 dana sopstvene vlasti.

– I ovu tragičnu (ne)priliku, govorim o ubistvu, ne o jubileju, ozračio je svojom poganom retorikom o jadnicima, bednicima i lopovima koji ne misle isto kao i on o povodu i motivu za ubistvo Olivera Ivanovića. Govorio je i o turističkoj ponudi Niša. O tome kako neće da govori koliko je učinio za Olivera i njegovu porodicu a to je- mnogo. Sramotno, i za jednog Nikolu Selakovića a kamoli predsjednika države. I svi su mu drugi bili krivi, pa i tviteraši, uključivši mene – kaže Lekić.

Prema njegovim riječima, najveći problem Srbije, u ovom trenutku, jeste činjenica da je najmoćnijem čovjeku zemlje, “poput nekakve mentalne tetovaže, u mozgu istetovirana- viječita borba protiv unutrašnjih neprijatelja”. Dodaje da tendenciju da se ukloni Ivanović nije izmislio on, već je o tome govorio sam Oliver Ivanović.

– “Još nisu pucali na mene, ali ko zna. Nije ni to isključeno. Mislim da bi to bilo pogrešno, ne vjerujem baš u takav scenario…”, govorio je. Pa, bilo je onih koji ne misle da je to pogrešno. Pogledajte spot, uostalom, o Oliveru Ivanoviću koji je Pink emitovao pred izbore u Kosovskoj Mitrovici, izjave gradonačelnika Gorana Rakića, nesrećnog mašinovođe Marka Đurića… – ističe Lekić.

Programski urednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić Vučićevo obraćanje javnosti ocenjuje kao daleko ispod granice dobrog ukusa.

– Od fikusa koji dodaje papire u obliku premijerke, koja po Ustavu ima značajno veća ovlašćenja od predsjednika države, do sijaset uvreda, etiketiranja…

Bio je to još jedan više nego nevaspitan nastup osobe koja sebi dopušta ama baš sve i svašta. Ali, to je Vučić, oduvijek i zauvijek: militantni radikal koji maše “pouzdanim papirima” i “Lauferovim saznanjima”, čak i u trenucima kada je ubijen jedan čovjek – ističe Gruhonjić za Danas. On dodaje da Vučiću to nije prvi put, ali da bi bilo dobro da bude poslednji.

 – Koristiti vanrednu pres konferenciju, zloupotrebljavati atentat na čovjeka protiv koga su njegovi čauši koliko jesenas vodili jezivu kampanju pred lokalne izbore na Kosovu, za napade na opoziciju i ljude koji imaju hrabrosti da preko društvenih mreža kritikuju njegovu svevlast, zaista je ispod granica elementarne ljudskosti- naglašava Gruhonjić. Njegov generalni utisak o Vučićevom obraćanju na konferenciji jeste da je riječ o još jednom pokušaju zastrašivanja.

Obračun sa novinarima i političkim neistomišljenicima juče je nastavljen na TV Pink, kao i u tabloidnim medijima bliskim režimu.

Meta na čelu…

– Važno je ko je pucao. Ali je važno i ko je Oliveru Ivanoviću svih ovih godina crtao metu na čelu i bio lokator za šest metaka u njegovom tijelu: to su, redom, Aleksandar Vučić; svi njegovi saradnici iz stranke i organa vlasti; gotovo svi oni koji su prekjuče sjedeli u studiju Pinka i oplakivali ubistvo Srbina sa Kosova i ako bi se većina, u potaji, od sreće napila: Vulin, Radun, Krle, Vučićević, Lazanjski, Milomir Marić, Bojan Bilbija, Saša Milovanović, Drecun, Anđelković- ekipa od koje pristojan sijvet biježi čak i sa frekvencija gdje divane. Prije dve godine u jednom intervjuu rekao sam: “Vučić, za razliku od Miloševića, ne ubija. Još!” Nikad ne bih ponovio ovu izjavu. Ovo ne znači da sam uplašen: ovo znači samo ono što smisao ovih riječi kaže – ističe Slaviša Lekić…

izvor agencija

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net