Recent Posts

PREGLED vijesti turske štampe ~ 18.01.2018

PREGLED vijesti turske štampe ~ 18.01.2018

¨Premijer Yildirim: SAD treba odustati od ove greške¨ prenosi da je premijer Binali Yildirim u Ankari oštro odreagovao na provokacije SAD-a u vezi formiranja terorističke organizacije.

ISTANBUL: objavljeno u kategoriji “Globus- Vijesti- Magazin” 18. 01. 2018…07: 03…PREGLED vijesti turske štampe ~ 18.01.2018

PREGLED vijesti turske štampe ~ 18.01.2018

DNEVNIK Hurriyet prenosi izjavu predsjednika Erdogana koji je istakao da će turske oružane snage, vojne operaciju u Afrinu voditi zajedno sa sirijskim opozicionim snagama.

DNEVNIK Sabah je prenio izjavu Erdogana koji je kazao da će predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan 5 februara obaviti zvaničnu posjetu Vatikanu. Ističe se da će ovo biti prva posjeta nakon 59 godina.

DNEVNIK Haber Turk je prenio izjavu načelnika generalštaba Akara, koji je u govoru  na sastanku NATO saveza u Briselu kazao da je teroristička organizacija YPG ogranak terorističke organizacije PKK i da oni predstavljaju „ operacionog partnera“ ove organizacije  .Akar je kazao da će se u najkraće vrijeme odustati od naoružavanja ove terorističke organizacije.

DNEVNIK Jeni Šafak u vijesti „80 milijardi za  dvadeset projekata“, se prenosi izjava ministra ekonomije Turske, u kojoj se ističe da će u narednom periodu u Turskoj biti ostvareni veliki projekti u visini od 80 milijardi dolara.

DNEVNIK Star je prenio da Turska  u narednoj godini očekuje dolazak četiri miliona turista iz Njemačke. U vijesti se prenosi izjava predsjednika Unije turskih turističkih agencija  Huseina Baranera, koji je istakao da će Turska od 13-21 januara prisustvovati na najvećem svjetskom sajmu turizma, i da je turski štand jedan od najposjećenijih.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net