Recent Posts

Formirana specijalna jedinica:”Srbiji neće biti dozovoljeno učešće u istrazi, zvaće se FBI”

Formirana specijalna jedinica:”Srbiji neće biti dozovoljeno učešće u istrazi, zvaće se FBI”

Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri kaže da će istragu o ubistvu Olivera Ivanovića voditi jedino institucije Kosova…

PRIŠTINA: objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Region- Vijesti” 17. 01. 2018…11: 52… Formirana specijalna jedinica:”Srbiji neće biti dozovoljeno učešće u istrazi, zvaće se FBI”

– Ovo pripada samo institucijama Kosova- rekao je Tahiri.

Tahiri je za portal gazetaexpress.com rekao da su sve informacije koje mogu da pomognu u rasvetljavanju ubistva, Albanaca ili Srba, dobrodošle, ali ne i uključivanje u istragu.

On je rekao da do sada nema informacija da je Euleks dobio zvaničan zahtjev od vlade ili drugih institucija Srbije za učešće u istrazi ubistva Ivanovića.

Savjet za bezbjednost Kosova je na sednici raspravljao o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na Kosovuj.

To je izjavio premijer Kosova Ramuš Haradinaj kojii je na konferenciji za novinare osudio zločin i pozvao institucije Kosova da što prije rasvijetle cijeli slučaj.

Generalni direktor Policije Kosova Špend Mađuni je rekao da su odmah po saznanju o ubistvo preduzeli sve neophodne mijere. On je izjavio da je formirana specijalna jedinica koja se bavi istragom ubistva Olivera Ivanovića, kao i da će policija uraditi sve što može kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj.

– Ja sam odredio i stručnjake za ozbiljne kriminalne radnje, ali je ne mogu da govorim o detaljima- kazao je Mađuni.

– Ako je potrebno za rasvetljavanje ubistva mi ćemo se obratiti i američkom FBI- ju sa kojim imamo sporazum- kazao je Mađuni i dodao da vijeruje da to neće biti potrebno.

– Vrlo brzo ćemo uspeti da odredimo pravce istrage do hapšenja- kazao je on.

izvor agencija

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net