Recent Posts

DANAS u BiH susnježica i snijeg

DANAS u BiH susnježica i snijeg

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Krajem dana i u večernjim satima u istočnim, centralnim i zapadnim područjima Bosne je moguća susnježica i snijeg.

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Region-Putovanja- Vijesti” 17. 01. 2018…10: 52… DANAS u BiH susnježica ili snijeg

U toku dana u BiH puhaće vjetar umjerene jačine, prijepodne jugozapadni, a poslijepodne u skretanju na sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura kretat će se od sedam do 13, na jugu i sjeverozapadu do 15 stepeni Celzijevih.

U Sarajevu danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom u drugom dijelu dana. U večernjim satima očekuje se susnježica ili snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u četvrtak se u BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme. Jutro prohladno sa mrazom i maglom po kotlinama i temperaturama od minus šest do nula, na planinama do minus 14. Na jugu od nula do četiri, a najviša dnevna od tri do devet, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje od osam do 12 stepeni.

U petak, u Hercegovini, zapadanoj i jugozapadnoj Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U ostalim područjima jutro i veći dio prijepodneva umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U večernjim satima kiša u većini područja. U Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Prvog dana vikenda, također oblačno vrijeme sa kišom, a u Krajini sa snijegom. Do kraja dana ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje susnježica ili snijeg.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net