Recent Posts

Tramp u klinču sa medijima: Želja novo nuklearno oružje

Tramp u klinču sa medijima: Želja novo nuklearno oružje

Nakon objavljivanja vijesti, Tramp se zapitao da li bi trebalo medijskim kućama ukinuti dozvole za rad…. Trampova administracija želi da razvije novo nuklearno oružje za koje smatra da će spriječiti pretnje po evropske saveznike…

VAŠINGTON: objavljeno u kategoriji “Tehnologija- Ekonomija- Svijet- Vijesti- Magazin” 14. 02. 2018. 11: 22- Tramp u klinču sa medijima: Želja novo nuklearno oružje

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je na sastanku sa svojim savjetnicima za nacionalnu bezbjednost, da želi da drastično uveća nuklearni arsenal SAD, javlja NBC News pozivajući se na tvrdnje trojicu prisutnih tom razgovoru.

Plan još nije odobrio američki predsjednik Donald Tramp, prenela je agencija AP.

Namjera je da se smanji mogućnost nuklearnog konflikta, međutim, protivnici tog plana smatraju da će to dovesti do suprotnog efekta.

Na mnoge načine plan reafirmiše nuklearnu politiku bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, uključujući njegovu namjeru da se zamijene svi ključni elementi nuklearnog arsenala novim, modernijim oružjem u naredne dvije decenije.

Navodni Trampovi komentari izašli su u javnost u sred velikih tenzija sa Sjevernom Korejom i  u trenutku kada se očekuje da Tramp da svoje saopštenje o ukidaju međunarodnog dogovora sa Iranom o nuklearnom programu te zemlje.

SAD trenunto posjeduju oko 4.000 nuklearnih bojevih glava, sudeći prema statistikama Federacije američkih naučnika. Tramp je reagovao na priču NBC-a  tvrdnjom na  Tviteru da to nije istina.

“Lažne NBC vijesti izmislile su priču da sam želio ‘desetostruko’ uvećanje nuklearnog arsenala SAD. Čista izmišljotina, stvorena za ponižavanje. NBC= CNN!”, napisao je Tramp na Tviteru.

Nakon objavljivanja vijesti, Tramp se zapitao da li bi trebalo medijskim kućama ukinuti dozvole za rad.

“Uz sve lažne vijesti koje štancuje NBC i druge mreže, u kom trenutnku se treba zapitati o njihovoj dozvoli? Loše je po zemlju!”, napisao je Tramp na Tviteru.

 

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net