Recent Posts

Lažni poštari iz Srbije varali građane BIH: Baba koja “čuje na daljinu”

Lažni poštari iz Srbije varali građane BIH: Baba koja “čuje na daljinu”

Policija u Banjaluci uhapsila je petoricu državljana Srbije koji su se lažno predstavljali kao poštari i varali građane… Zanimljiva situacija odigrala se tokom hapšenja jedne grupe osumnjičenih prevaranata koji su odseli u hostelu

BANJA LUKA– objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Region- Vijesti – Magazin” 13. 02. 2018. 13: 32- Lažni poštari iz Srbije varali građane BIH: Baba koja “čuje na daljinu”

Uhapšeni su Petar Vasić (26), Darko Bebić (31), Stevan Milovanović (31), Nikola Leković (29) i Bojan Milinković (29), svi iz Valjeva.

Izvor “EuroBlica” iz istrage otkrio je da su osumnjičeni varali na celoj teritoriji BiH, od Višegrada i Zvornika do Banjaluke, ali im je poslednja prevara bila u banjalučkom naselju Lauš.

– Osumnjičeni su se lažno predstavljali kao poštari i radnici telekoma i prodavali su poštansku sandučad. Poslednja “stanica” bile su im porodične kuće u naselju Lauš u Banjaluci, gdje ih je policija pronašla i uhapsila- ispričao je izvor iz policije.

Osumnjičeni su kako je potvrđeno, uhapšeni u Ulici Vladimira Rolovića, nakon čega su sprovedeni na kriminalističku obradu.

“EuroBlicu” je potvrđeno da su državljani Srbije u potpunosti priznali izvršenje krivičnih dijela, a nakon policije biće predati Službi za poslove za strancima, nakon čega ih najverovatnije očekuje deportacija.

Izvor iz policije otkriva da je mozak operacije čiji je cilj bila prevara većeg broja građana Srpske, ipak izmakao pravdi.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, objasnila je da se osumnjičeni terete za krivična dijela prevara, lažno predstavljanje i posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

– Osumnjičeni su se u vremenskom periodu od 15. decembra 2017. godine do 11. januara ove godine lažno predstavljali kao radnici pošte i telekoma i prodavali poštansku sandučad po cijenama od 20 do 30 maraka. Prilikom kupoprodaje osumnjičeni su oštećenima izdavali račune sa pečatom preduzeća iz Brčko distrikta, a za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da više ne posluje i da se ne bavi tom djelatnošć – objasnila je portparola Policijske uprave Banjaluka.

Prilikom dolaska policije na adresu, obratila im se starica koja je tvrdila kako je “sve čula”, iako su njene komšije skrenule pažnju policajcima da starica zbog godina ipak, ne čuje dobro.

Na komentar komšiluka, starica je uzvratila da čuje, ali isključivo “na daljinu”, a ne na blizinu, što je izazvalo smijeh kod policajaca.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net