Recent Posts

Čavušoglu odgovorio Washingtonu, sigurnija smo zemlja od SAD-a

Čavušoglu odgovorio Washingtonu, sigurnija smo zemlja od SAD-a

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu je, komentarišući uputstvo SAD-a u kojem se upozoravaju Amerikanci na navodne terorističke prijetnje u Turskoj, kazao da je Turska daleko sigurnija zemlja od SAD-a…

ANKARA- LOS ANGELES– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Ekonomija- Magazin” 13. 02. 2018. 12: 32- Čavušoglu odgovorio Washingtonu, sigurnija smo zemlja od SAD-a

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu je, komentarišući uputstvo SAD-a u kojem se upozoravaju Amerikanci na navodne terorističke prijetnje u Turskoj, kazao da je Turska daleko sigurnija zemlja od SAD-a. Mevlut Čavušoglu je otputovao u Sjedinjene Američke Države (SAD).

Čavušoglu se u Los Angelesu sastao sa poslovnim, medijskim i lokalnim političkim strukturama Čavušoglu će prisustvovati aktivnostima univerziteta i thin- thankova gdje će analizirati regionalna i globalna zbivanja, a nakon posjete SAD-u preći će u kanadski Vancouver.

Čavušoglu će prisustvovati i sastanku ministara vanjskih poslova na temu ¨Sigurnost i stabilnost na Korejskom poluostrvu¨ koji će biti organizovan pod pokroviteljstvom ministara vanjskih poslova Kanade i SAD-a, i tom prilikom će obaviti serijal razgovora sa svojim kolegama.

“Turska nije manje sigurna zemlja od SAD-a. Štaviše, Turska je daleko sigurnija zemlja”, rekao je Čavušoglu tokom boravka u Los Angelesu gdje je posjetio spomenik podignut u čast ubijenih turskih diplomata.

Istakao je i kako je upozorenje SAD-a, koje se odnosi na putovanje u Tursku, “bespotrebno”.

Dodao je kako Turska i SAD ne bi trebale gubiti vrijeme na takva pitanja, što, kako je rekao, ne priliči saveznicima.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske je u petak zbog terorizma, nasilja i proizvoljnih hapšenja upozorilo građane koji putuju u Sjedinjene Američke Države (SAD).

U saopćenju iz turskog MVP-a navedeno je kako je u SAD-u u posljednjem periodu zabilježen porast kada je riječ o terorističkim napadima i slučajevima nasilja.

Turska je izdala upozorenje svojim građanima za putovanje u SAD kao odgovor za novo američko uputstvo za putovanje u kojem se upozoravaju Amerikanci oko terorističkih prijetnji i arbitrarnih pritvaranja u Turskoj

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net