Recent Posts

Bora Đorđević izvrijeđao Balaševića u pjesmi, a ovaj mu uzvratio…

Tihi rat između Bore Đordevića, frontmena Riblje čorbe, i Đorda Balaševića koji traje punih 40 godina opet je privukao pažnju medija u Srbiji i regionu koji pišu o njihovoj posljednjoj prozivci. Naime, Đorđević je u svojoj zbirci pjesama jednu posvetio i Balaševiću što je bio povod da mu on odgovori na nedavno održanom koncertu.

Roker je gostujući u emisiji TV Pink čitao dio svoje nove knjige, a dotakao se i pjesme “Predejane”. Jedan od stihova glasi.

“Ne smem po njima da uriniram jer me oni neizmerno vole, u suprotnom draži ce im biti Đole. A on od svoje Olivere niti piša, niti se*e”, stihovi su iz Đordevićeve pesme u novoj zbirci.

Nakon toga, oglasio se i Balašević. Na koncertu koji je nedavno održao u Beogradu tokom govora pomenuo je samog Đorđevića.

– Moj nekadašnji kolega iz benda za Novu godinu nastupa kao predgrupa Aci Lukasu, rekao je panonski mornar, a prenosi portal index.hr.

Balašević je ovo izgovorio aludirajući na to da jedan proslavljen roker mora da nastupi kao pregrupa folk pevaču.

Da podsjetimo: Poslije mnogo vremena Đorđa Balaševića, kantautor iz Novog Sada je odlučio da ljubavne stihove zamijeni kritikom za koju mnogi misle da je upućena sadašnjoj Vladi Srbije. Nova društveno-angažovana pjesma Đorđa Balaševića, “Dno dna“ uzburkala je javnost u Srbiji čim je objavljena.
Poslije mnogo vremena kantautor iz Novog Sada je odlučio da ljubavne stihove zamijeni kritikom za koju mnogi misle da je upućena sadašnjoj Vladi Srbije.Poslije mnogo vremena kantautor iz Novog Sada je odlučio da ljubavne stihove zamijeni kritikom za koju mnogi misle da je upućena sadašnjoj Vladi Srbije.

 U novoj pjesmi Balašević pjeva o “smradu sa farme puštenog u parlament“, da “otkad je sveta, veka i nas, najveće protuve prigrabe vlast“. I, kao i da je “bratija proglasila grabež za Krstaški rat“.
On zapravo pjeva o politikanstvu, odnosno o tome da “skupštinski hleb bez motike spada u narkotike“.
izvor: agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net