Recent Posts

ZIMA SE VRATILA U VELIKOM STILU: Petak širom BiH kiša, do 7 stepeni C

ZIMA SE VRATILA U VELIKOM STILU: Petak širom BiH kiša, do 7 stepeni C

U BiH će danas biti oblačno, mjestimično sa slabom kišom na planinama, a uveče i tokom noći u Bosanskoj krajini sa snijegom, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod u Sarajevu.

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Putovanja- Region- Magazin” 12. 01. 2018. 12: 02… ZIMA SE VRATILA U VELIKOM STILU: Petak širom BiH kiša, do 7 stepeni C

Puhaće slab do umjeren vjetar, koji će na istoku povremeno biti jak. Uveče i tokom noći vjetar će u košavskom području biti jak, povremeno i olujni.

Jutarnja temperatura biće od nule do pet stepeni, a najviša dnevna od četiri do sedam stepeni C.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -6 stupnjeva, Ivan Sedlo 0, Sokolac 1, Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg 3, Gradačac, Grude, Livno, Tuzla i Zenica 4, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Sanski Most 5, Brčko 6, Neum i Mostar – 10 C

I u Sarajevu će danas biti oblačno, povremeno sa slabom kišom, i uz slab do umjeren vjetar koji će uveče i tokom noći biti u pojačanju.

Biometeorološka prognoza
 
petak, 12.01.2018.
Nepovoljne biometeorološke prilike će u drugom dijelu dana biti slabije izražene, osobito u Hercegovini. Stoga će se i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata umanjiti sa odmicanjem dana.
 
subota, 13.01.2018.
Biometeorološke prilike će biti povoljnije nego prethodnih dana. Pri tome će u Hercegovini i na jugozapadu zemlje biti ugodnije, dok će u unutrašnjosti, naoblaka i povremene padavine loše uticati na hronične bolesnike i meteoropate.
U periodu od (15.01. – 22.01.) prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Snijeg i susnježica su mogući u centralnim i zapadnim područjima zemlje, kao i na planinama. Temperature zraka bit će nešto iznad prosjeka. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 3 °C i 10 °C.
http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net