Recent Posts

Usamljenost prilično boli, žene na Facebooku,otkrivaju više podataka

Usamljenost prilično boli, žene na Facebooku, otkrivaju više podataka

Više se otkriva kako bi se privuklo jači spol… Usamljenost prilično boli, pa je tako analiza profila na Facebooku pokazala da usamljene žene otkrivaju daleko više podataka o sebi…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus- Zabava- Magazin” 11. 01. 2018. 00: 08…Usamljenost prilično boli, žene na Facebooku, otkrivaju više podataka

Svi imaju barem jednu prijateljicu na Facebooku koja cijelo vrijeme stavlja apsolutno sve o sebi, otkrivajući o sebi više od bilo koje druge osobe koju poznajete. E, pa ako ste dobri s tom osobom, pozovite je češće na kavu jer je vrlo, vrlo usamljena.

Istraživači s australskog Sveučilišta Charles Stuart analizirali su Facebook profile stotina žena i uspoređivali ih s testovima osobnosti koje su ispunjavale, i pokazalo se da je takva aktivnost na Facebooku izravno povezana s usamljenošću.

Usamljene žene tako otkrivaju što vole čitati, gledati, slušati ili jesti, no uz to nerijetko i svoju adresu stanovanja.

No, takvo ponašanje može uzrokovati i sam Facebook, koji je u nekoliko istraživanja prokazan kao društvena mreža koja može ljude učiniti nesretnima ako na njoj provode previše vremena prateći profile uspješnijih od sebe.

Bilo kako bilo, recept je jednostavan – neka vam Facebook postane ono što je nekad bio telefon, jednostavno sredstvo dogovaranja susreta uživo s prijateljima koji vam to stvarno jesu. Ništa više ….

O usamljenosti na Facebooku mnogo toga je dosad već napisano, ali tek otkad se pojavio alat Stalkscan korisnici mogu vidjeti koliko su njihovi profili zapravo ranjivi.

Stalkscan je program koji koristi Facebookov Graph Search i preko njega otkriva sve informacije s tuđeg profila koje ta osoba nije dovoljno dobro sakrila.

Napravio ga je belgijski etički haker Inti De Ceukelaire, a ako ga znate pravilno koristiti možete doći do mnogo podataka koji bi vam inače ostali skriveni.

Sve što trebate napraviti jest kliknuti na Stalkscan, u predviđeni prostor upisati Facebook adresu nekog korisnika te društvene mreže i pred vama će se otvoriti gomila podataka.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net